Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Κρύβομαι μέσα στο πιθάρι μου για να...



Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός
...μην με βρει η κυβέρνηση
Εντάξει δεν είμαστε ακόμη στην παρανομία, στην αντίσταση… αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι σας κάνει εντύπωση; Τα blogs και γενικά τα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) σε όλα τα ελεύθερα, πολιτισμένα, δημοκρατικά κράτη τα φοβούνται. Πάρτε για παράδειγμα, την Αίγυπτο, την Συρία, την Λιβύη, την Σαουδική Αραβία, την Κίνα… Για την Ουγκάντα δεν έχω ακόμη ενημερωθεί τι γίνεται εκεί! Βεβαίως για να...
μην γίνει καμία παρεξήγηση, όσα blogs παραβιάζουν τον νόμο ή χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς πέρα από την ελεύθερη έκφραση, στην «πυρά». Για αυτούς φυσικά και να μην ισχύει η ανωνυμία, η οποία και δεν ισχύει γιατί δόξα τω Θεώ η Ελληνική Αστυνομία έχει μία υπηρεσία που ονομάζεται Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που κάνει εξαιρετικό έργο.
Πάντως η κυβέρνηση, με την ίδια λογική, θα πρέπει να εξετάσει να απαγορεύσει και την ανώνυμη αγορά μαχαιριών… Ρωτάτε γιατί; Δεν το πιστεύω! Είναι να ρωτάτε; Μα φυσικά γιατί κάποιος, στα χιλιάδες μαχαίρια που πωλούνται, μπορεί να αγοράσει ένα μαχαίρι και να το χρησιμοποιήσει σε μια ληστεία, ή ακόμη χειρότερα για να σκοτώσει κάποιον. Το ίδιο ισχύει και για τα blogs. Στα χιλιάδες που υπάρχουν κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα για ιδιοτελείς, παράνομους σκοπούς! Και βέβαια το μέτρο …της κατάργησης της ανωνυμίας, μπορεί να επεκταθεί και στα πιρούνια, όχι μόνο στα μαχαίρια, και ούτω καθ’ εξής!!!! Και τώρα μια πρόταση, γιατί έχουμε πει όχι μόνο κριτική, αλλά και προτάσεις…. Πριν από την κατάργηση της ανωνυμίας των blogs, μήπως θα έπρεπε, για την κυβέρνηση, να προηγηθεί η κατάργηση των SMS;;;; Γιατί ναι μεν είναι ονομαστικά αυτά, αλλά έλα τώρα που χρησιμοποιούνται από τους ταξιτζήδες για συγκεντρώσεις, καταλήψεις διοδίων, δημοσίων κτιρίων κλπ….. Γιατί να την γλυτώσουν τα SMS; Φάτε τα και αυτά!!!
Τέλος χαιρόμαστε που η κυβέρνηση, αφού έλυσε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας, συνέλαβε όλους τους φοροφυγάδες, κατάργησε την φοροδιαφυγή, έκλεισε στην φυλακή όλα τα ΛΑΜΟΓΙΑ που έκλεψαν το δημόσιο χρήμα, κατέσχεσε τα χρήματα που παρανόμως κατείχαν, δήμευσε τις περιουσίες τους και όλα αυτά, και μη έχοντας κάποιο άλλο «πρόβλημα» λύνει και αυτό των blogs… Τι άκουσα; Δεν έχει κάνει τίποτα από όλα αυτά. Δεν μπορεί ρε παιδί μου!!! Α, και μια τελευταία ερώτηση προς τον αξιότιμο υπουργό Δικαιοσύνης, που πιστεύω πραγματικά ότι νοιάζεται πολύ για την δικαιοσύνη στην Ελλάδα, ασχέτως της λανθασμένης θέσης που έχει πάρει για τα blogs: Τι γίνεται με όλα αυτά τα σκάνδαλα που έχουμε ακούσει; Τι γίνεται με τους “λαδιάρηδες” εφοριακούς που έκαναν επανελέγχους σε επιχειρήσεις και έσβηναν πρόστιμα; Τι γίνεται με τους γιατρούς που ήταν αναμεμιγμένοι στο σκάνδαλο «De Puy»; Τι γίνεται με τους 29 κατηγορούμενους αξιωματικούς του ΠΣ για το σκάνδαλο της ενοικίασης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων Erickson και της τεχνικής συντήρησης των ιδιόκτητων ελικοπτέρων της πυροσβεστικής; Τι γίνεται με την συζήτηση στην Βουλή, για το ίδιο σκάνδαλο, για την παραπομπή ή όχι του κ. Μαρκογιαννάκη; Α, μην ξεχάσω, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Γ. Τασούλας, που κατηγορείται και αυτός σε βαθμό κακουργήματος για το σκάνδαλο της συντήρησης των ιδιόκτητων ελικοπτέρων του ΠΣ είναι λογικό να παραμένει στην θέση του ως Γενικός Γραμματέας; Και μην μας πείτε ότι όλοι οι ανωτέρω διώκονται σε βαθμό κακουργήματος… Αυτό το ξέρουμε… Το πότε θα πάνε στον Ανακριτή και το πότε θα δικαστούνε δεν ξέρουμε… Μήνες και μήνες έχουν περάσει από την ποινική τους δίωξη… Λέω λοιπόν τώρα εγώ, ο αφελής, ο ρομαντικός: Μήπως έπρεπε να δώσετε προτεραιότητα σε αυτές τις υποθέσεις που έκαψαν και καίνε τον Ελληνικό λαό αντί για τα blogs;; Γιατί διαφορετικά θα με κάνετε να πιστεύω ότι απλά θέλετε να φιμώσετε αυτούς που σας κάνουν δύσκολες ερωτήσεις, που αποκαλύπτουν και δεν το θέλω αυτό…

* Μοντάζ "Το Γρέκι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.