Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΠΛΗΜΜΎΡΙΣΕΗ ΧΩΡΑ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ: +136,26% ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ!




ΥΦΕΣΗ - ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΝΙΓΟΥΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!


 KATAΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. ΤΩΡΑ!


Σε πρωτοφανή ύψη έφτασαν στο 7μηνοΙανουαρίου - Ιουλίου, οι ακάλυπτες επιταγέςσύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε σήμερα (16.8) στη δημοσιότητα η Τειρεσίας ΑΕ.
Η συνολική αξία των ακάλυπτων επιταγών, φτάνει το €1,38 δις, έφτανε "μόλις" τα €960 εκατ.
Σε μηνιαία βάση, δηλαδή σε σχέση με τονΙούνιο, η αξία τους αυξήθηκε κατά 133,6%, στα€392,9 εκατ.
Σε ετήσια βάση, δηλάδή σε σχέση με τον Ιούλιο του 2011, η αξία τους αυξήθηκε κατά 136,26%.
Βάσει μάλιστα των στατιστικών στοιχείων, φαίνεται πως η κρίση χτυπάει πλέον, σχετικά μεγαλύτερες επιχειρήσεις, καθώς παρατηρείται μείωση του αριθμού των ακάλυπτων επιταγών σεετήσια βάση (-16,14%) την ίδια στιγμή που αυξάνεται η αξία τους.

Παράλληλα, όποια επιχείρηση, εισέλθει στα μαύρα κατάστιχα του Τειρεσία, είτε λόγω ακάλυπτων επιταγών είτε λόγω άλλων αιτιών, καταδικάζεται ακόμα και στο 'λουκέτο" λόγω έλλειψης ρευστότητας, εν μέσω της πρωτοφανούς ύφεσης που επικρατεί στην ελληνική οικονομία!
Παρόλα αυτά, η "καταδυνάστευση" της οικονομίας και της κοινωνίας από τον "Τειρεσία" και τις τράπεζες δεν σταματά εδώ. Σύμφωνα, με πληροφορίες, 400.000 είναι συνολικά οι αιτήσεις μόνο τωννοικοκυριών, για τη ρύθμιση των τραπεζικών οφειλών τους!
Οι τράπεζες ακολουθώντας τη γνωστή τοκογλυφική τους πρακτική, προσπαθoύν να ξεδοντιάσουνακόμα και αυτήν την ανεπαρκέστατη νομοθεσία "Κατσέλη", κάνοντας τα πάντα ώστε μια απόφαση να μην φτάσει στο δικαστικό ακροατήριο (εξωδικαστικός συμβιβασμός σε 70% των περιπτώσεων) ενώ πάντα ταλαιπωρούν το υπόλοιπο 30% των οφειλετών εφεσιβάλλοντας τις όποιες δικαστικές αποφάσεις!
Τα συγκεκριμένα στοιχεία, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως προτάσεις όπως αυτή για τηνκατάργηση  της Τειρεσία Α.Ε. και την αντικατάστασή του από μια δημόσια υπηρεσία υπόδικαστικό και κοινοβουλευτικό έλεγχο, αποτελούν, -μαζι με αυτή για την εθνικοποίηση των τραπεζών-, βασικούς όρους για την επιβίωση της κοινωνίας και των μικρών επιχειρήσεων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.