Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

ΠροτάσειςΗ Αριστερά πρωταγωνιστεί για μια ακόμα φορά στην αντίσταση του λαού εναντίων των ξένων ιμπεριαλιστών και τοκογλύφων.

Πολύ σωστά, ο αγώνας που κάνει, είναι διαρκής και έχει πολλές μορφές. Από την κατακεραύνωση των δοσίλογων βουλευτών, ως την οργάνωση απεργιών στους χώρους δουλειάς και συλλαλητηρίων στις πλατείες. Για πρώτη φορά οι απατεώνες φοβούνται να κυκλοφορήσουν, να διοργανώσουν φιέστες κλπ.
Μένουν όμως να γίνουν και κάποια άλλα πράγματα. Μια μεγάλη μερίδα του κόσμου πχ είναι αναγκασμένη να ακούει τα νέα από το χαζοκούτι. Πολλοί, δεν γνωρίζουν τη χρήση Η/Υ και επομένως δεν μαθαίνουν την αλήθεια από το internet, αλλά ακούν ψέματα από τη τηλεόραση. Τα κανάλια έχουν κάνει πραγματικό εμπάργκο στις Αριστερές θέσεις. Γι αυτό οι κινητοποιήσεις πρέπει να επεκταθούν. Ένας καλός τρόπος επαφής με τον κόσμο είναι οι συγκεντρώσεις, όπου ομιλητές εξηγούν τις απόψεις τους, τις εναλλακτικές λύσεις που προτείνονται.
Η Αριστερά είναι ώρα να περάσει στο επόμενο στάδιο: Να κάνει ευρύτερα γνωστό τι πιστεύει, γιατί πρέπει να φύγουμε από το ευρώ, γιατί χρειάζεται να σταματήσουμε να πληρώνουμε το χρέος, πως θα γίνει αυτό, τι επιπτώσεις θα έχει και σε ποιους, να αναλύσει με λεπτομέρειες τι θα κάνει, όταν ο λαός με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την φέρει στην εξουσία. Απλά συνθήματα δεν είναι αρκετά. Χρειάζεται μελέτη, πρόγραμμα, δεσμεύσεις, προτάσεις και συνεχής ενημέρωση του κόσμου.
Οι σύντροφοι που κατά καιρούς μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια στο δρόμο ή τα σπίτια, έχουν κάνει καλή δουλειά. Οι κόποι τους αποδίδουν. Παρόλα αυτά η τηλεόραση εξακολουθεί να είναι το κύριο μέσο επικοινωνίας των πολιτικών με το λαό. Η δύναμη της, αν και φθίνει ραγδαία, είναι ακόμα σημαντική. Ένα κανάλι λοιπόν με πανελλαδική εμβέλεια, το οποίο θα αποκαλύπτει αλήθειες είναι αναγκαίο. Είναι δύσκολο αυτό τον καιρό να μιλάμε για κανάλια, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε άλλο φασιστικά φερέφωνα να αλωνίζουν στην TV. Θα πρότεινα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τους φασιστικούς σταθμούς, κράξιμο φερέφωνων (ακόμα εντονότερα), εμπάργκο στα προϊόντα που διαφημίζουν, κλπ.
Όλοι εμείς χρειάζεται να μιλήσουμε στους δικούς μας, στους φίλους, στα καφενεία, στην αγορά, για αυτά που αγωνιζόμαστε. Ο κόσμος είναι έτοιμος να ακούσει. Δεν θέλει όμως άλλα ανούσια λόγια. Θέλει να ακούσει λεπτομερείς λύσεις. Θέλει τεκμηριωμένες με στοιχεία προτάσεις. Το να κατακρίνεις το σύστημα, να αποκαλύπτεις τη μπόχα, είναι το πρώτο βήμα για αλλαγή του κόσμου. Το να δείξεις το σωστό τρόπο να λύσεις το πρόβλημα είναι το επόμενο. Χρειάζεται ένταση της αντίστασης, καθώς και νέες μορφές πάλης. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε γιατί διαλύονται οι εχθροί. Ίσα ίσα, τώρα θα πρέπει να τους δώσουμε τα αποφασιστικά χτυπήματα, ώστε να μην προλάβουν να επανακάμψουν.
Θα πει κάποιος, μα καλά σύντροφε, τι συζητάμε, τι λέμε αυτά τα χρόνια μέσα στις συνελεύσεις, μεταξύ μας; Αυτά που λέμε μεταξύ μας, λοιπόν, το Μαρξισμό, τον Kομμουνισμό, την αταξική κοινωνία, είναι ανάγκη να τα κάνουμε ευρύτερα γνωστά, Δεν είναι γνωστά; Όχι με τον τρόπο που πρέπει να είναι. Η ακροδεξιά προπαγάνδα έχει διαστρεβλώσει πολλά όλα αυτά τα χρόνια.

Υπάρχουν απλοί άνθρωποι για παράδειγμα, που λένε ότι με λεφτά από τη συμφωνία με την τρόικα, πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις! Και αν είναι κάποιο κομματόσκυλο, καλά, το αντιμετωπίζεις αναλόγως. Τον άνθρωπο που φοβάται όμως, πρέπει να του πεις την αλήθεια με αποδείξεις. Ότι τα λεφτά των ξένων θα πάνε όλα στους δανειστές και τις τράπεζες. Ότι από το μνημόνιο χάνουν τα ταμεία, τα χρήματα εκλάπησαν πηγαίνοντας σε διάφορες τσέπες ή αγοράζοντας ομόλογα. Ως απόδειξη αυτών είναι και η λογική. Αν χρειαζόμαστε το μνημόνιο για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, τότε γιατί κόβουμε τους μισθούς και τις συντάξεις; Πού πήγαν τα χρήματα που πήραν από το μισθό μας; που πήγαν τα ποσά από την υγεία, τις συντάξεις, την παιδεία;
Η αμφισβήτηση του μνημονίου, το να σταματήσουμε να δίνουμε τους μισθούς στους 

τοκογλύφους μόνο καλό θα κάνει στη χώρα. Πρώτα απ όλα θα σταματήσει η οικονομική αιμορραγία των Ελλήνων. Έπειτα θα σώσουμε τον ορυκτό πλούτο από τα νύχια των ξένων πολυεθνικών. Με την δραχμή θα υπάρξει χρήμα, επομένως και ανάπτυξη. Αυτό θα φέρει μείωση της ανεργίας και νέα ώθηση στην οικονομία. Ακόμα, τα προϊόντα μας θα γίνουν ανταγωνιστικά και ο τουρισμός θα αναπτυχθεί περισσότερο. Αν περιορίσουμε μάλιστα τις εισαγωγές ξένων προϊόντων θα έχουμε μείωση του ελλείμματος εμπορικών συναλλαγών. Γι αυτό είναι απαραίτητο να φύγουμε από το  λάκκο με φίδια, την ΕΕ.
Ένα άλλο που ο κόσμος περιμένει
 να ακούσει, είναι η δέσμευση της Αριστεράς ότι θα τιμωρήσει τους υπευθύνους. Ο Βενιζέλος είπε το φόβο του στη βουλή «θα μας βάλετε φυλακή». Η αλλαγή τους συστήματος μπορεί να γίνει μόνο, αν δείξουμε στο λαό, ότι εννοούμε αυτά που λέμε. Τι νόημα θα έχει να υπάρξει μια άλλη κυβέρνηση όταν τα λαμόγια θα χαίρονται τα κλοπιμαία; Η αταξική κοινωνία είναι ο στόχος, αλλά ας μην «σνομπάρουμε» τα ηθικά και άλλα σκάνδαλα. Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τον κόσμο, ότι θα καθαρίσουμε τη χώρα από τους κλέφτες. Ότι θα καταργήσουμε πχ την ντροπή που λέγεται βουλευτική ασυλία. Ότι αντίθετα θα επαναφέρουμε το άσυλο στα πανεπιστήμια. Θα κλείσουμε φυλακή τους απατεώνες και θα δημεύσουμε την περιουσία τους. Συγκεκριμένα πράγματα.
              Εύχομαι στους συντρόφους καλή δύναμη. Η νίκη είναι πιο κοντά παρά ποτέ.
 mits

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.