Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Εκφοβιστική κίνηση σε βάρος των χαλυβουργών από τους μπάτσους. Και ενώ η απεργία των χαλυβουργών κρατάει πάνω από 4 μήνες, η αστυνομία χτες προχώρησε σε μια εκφοβιστική κίνηση σε βάρος του προέδρου του σωματείου εργαζομένων. Βλέποντας ότι η ατσάλινη θέληση των απεργών είναι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωση προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα τον Γ. Σιφωνιό σε μια κίνηση καθαρά για να στείλουν ένα μήνυμα τρομοκρατίας τους απεργούς. (Οι μπάτσοι επικαλέστηκαν σαν πρόσχημα ένα ένταλμα που είχε εκδοθεί πριν μερικές μέρες για δήθεν παρατυπίες στη λήψη αποφάσεων των συνελεύσεων του σωματείου. Για το θέμα αυτό είχε εκδοθεί αναλυτική απάντηση των απεργών). Oι κατασταλτικοί μηχανισμοί σε ρόλο υπηρέτη του Μάνεση, έδειξαν για άλλη μια φορά το αληθινό πρόσωπο τους. 

Τελικά ο Γ. Σιφωνιός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.  Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε χτες την παρακάτω ανακοίνωση: 

"Το ΚΚΕ καταγγέλλει με αγανάκτηση σε όλους τους εργαζόμενους και στο λαό την τρομοκρατική σύλληψη από την αστυνομία του προέδρου του σωματείου της Ελληνικής Χαλυβουργίας Γιώργου Σιφωνιού που βρίσκεται επικεφαλής ενός πολύμηνου απεργιακού αγώνα των χαλυβουργών, κόντρα στην τρομοκρατία του μεγαλοβιομήχανου Μάνεση και της τάξης του, κόντρα στην κυβέρνηση.

Η σύλληψη του Γ. Σιφωνιού είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η συγκυβέρνηση στηρίζει με όλα τα μέσα και με την κρατική καταστολή τον βάρβαρο πόλεμο των βιομηχάνων κατά της εργατικής τάξης, προκειμένου να τσακίσουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα. Το αγωνιστικό περήφανο παράδειγμα των χαλυβουργών αποτελεί γι’ αυτούς κακό παράδειγμα γιατί δείχνει το δρόμο της ταξικής συσπείρωσης και αντεπίθεσης που πρέπει να βαδίσουν όλοι οι εργαζόμενοι. Πρέπει τώρα πιο αποφασιστικά και δυνατά να εκφραστεί η ταξική αλληλεγγύη στους ηρωικούς χαλυβουργούς ώστε η κυβέρνηση και οι βιομήχανοι να πάρουν την αρμόζουσα απάντηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.