Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Βουλιάζει το πολιτικό σκηνικό



 Του Γιώργου Δελαστίκ - "Πριν"

Εκτός από τον ελληνικό λαό, η πολιτική του Μνημονίου διαλύει και το πολιτικό σκηνικό της χώρας μας, όπως όλα δείχνουν. Τα υφιστάμενα αστικά κόμματα μεταλλάσσονται σε πολύ πιο αντιδραστική κατεύθυνση.
Στο ΠΑΣΟΚ τα λαμόγια και οι πολιτικοί πράκτορες διαγράφουν όποιους έχουν απομείνει με κάποια ψήγματα συνείδησης, όχι προοδευτικότητας. Στη ΝΔ αποκαθίσταται η τάξη της δουλόφρονης Δεξιάς που διεκδικεί να κερδίσει και πάλι το ρόλο του κύριου οργάνου των ξένων επικυρίαρχων, ρόλο που της είχε κλέψει το ΠΑΣΟΚ. Το ακροδεξιό ΛΑΟΣ απειλείται με διάλυση και αντικατάσταση από την καθαρόαιμη φασιστική Ακροδεξιά. Αυτό τουλάχιστον έδειξαν τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν δίστασε να διαγράψει 21 βουλευτές της ΝΔ -το ένα... τέταρτο (!) της κοινοβουλευτικής της ομάδας- προκειμένου να αποδείξει στους Γερμανούς και την ελληνική ολιγαρχία ότι η μεταστροφή του σε φανατικό «μνημονιακό» είναι οριστική και επομένως μπορούν ήσυχοι πλέον να τον κάνουν μέχρι και πρωθυπουργό! Θυσίασε ανενδοίαστα στενότατους και μαχητικούς συνεργάτες που πίστεψαν στην «αντιμνημονιακή» γραμμή του και τον στήριξαν στις δύσκολες ώρες που δεχόταν αφόρητες ευρωπαϊκές και εγχώριες πιέσεις. Τους θυσίασε χωρίς την παραμικρή τύψη συνείδησης, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις προσωπικές του πολιτικές φιλοδοξίες. Ούτε που αντιλαμβάνεται βεβαίως ότι με την ενδοτική αυτή στάση του οι πιθανότητες να γίνει πρωθυπουργός -άθυρμα, φυσικά, στα χέρια της ντόπιας ολιγαρχίας και των γερμανών επικυρίαρχων- συρρικνώθηκαν δραστικά, ενώ η αντιμνημονιακή γραμμή του εξασφάλιζε σίγουρα την πρωθυπουργία και μάλιστα με ισχυρή λαϊκή στήριξη.

Για το λαό και τη χώρα πάντως θα είναι πολύ καλύτερα αν ο μεταλλαγμένος, μνημονιακός Σαμαράς δεν γίνει ποτέ πρωθυπουργός. Ο Γιώργος Παπανδρέου, έχοντας μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα στη διάθεση του, διπλάσια από εκείνη της ΝΔ, αρκέστηκε να διαγράψει το ένα ...πέμπτο της - 22 βουλευτές επί τόπου, συν 9 που ανακοίνωσε ότι δεν θα τους συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Όσο για τον ...«σούπερ-κωλοτούμπα» Γιώργο Καρατζαφέρη, που δίνει τον ύστατο αγώνα να μην τον εξαφανίσει η Χρυσή Αυγή που ετοιμάζεται να μπει στη Βουλή, έχασε τις δύο μεγαλύτερες «φίρμες» του ΛΑΟΣ, τον νεοναζιστικής προέλευσης Μάκη Βορίδη και τον φαιδρής απήχησης Αδωνι Γεωργιάδη. Τους πήρε η ΝΔ για να δείξει ότι η σύγχρονη δοσιλογική Δεξιά δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει στους κόλπους της και νεοφασιστική πτέρυγα, που τάσσεται αναφανδόν υπέρ της γερμανικής κατοχής της χώρας μας.

Η αντιμνημονιακή παρένθεση Σαμαρά έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα στο χώρο της ΝΔ και δεν υπάρχει περίπτωση να αναβιώσει σε αυτό το κόμμα. Αν μάλιστα το δει κανείς ψυχρά, δεν υπάρχει πλέον καμιά ανάγκη να παραμείνει ο Α. Σαμαράς αρχηγός του κόμματος αυτού. Λογικό είναι σύντομα να επιδιώξουν να απαλλαγούν από αυτόν οι «γνήσιοι μνημονιακοί» που τωρα πήραν το πάνω χέρι στη ΝΔ!

Γιατί να τον ανέχονται τώρα πια; Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Οι ανακατατάξεις και μεταλλάξεις αυτές αποδυνάμωσαν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη ΝΔ, όπως είναι ευνόητο. Πανικός επικράτησε στα επιτελεία τους μόλις έγιναν γνωστές οι κινήσεις των διαγραφέντων βουλευτών να συγκροτήσουν δύο νέα αντιμνημονιακά κόμματα, ένα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και ένα στο χωρο της ΝΔ. Τα κόμματα αυτά είχαν εκ των προτέρων απολύτως εξασφαλισμένη την είσοδο τους στη Βουλή καθώς θα συνιστούσαν την καλύτερη λύση για τους αντιμνημονιακούς -δηλαδή σχεδόν όλους!- ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έχουν μείνει πλήρως ακάλυπτοι πολιτικά μετά τη μνημονιακή κωλοτούμπα του Σαμαρά και τη διαγραφή όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που τόλμησαν έστω και την ύστατη ώρα να ψηφίσουν εναντίον του νέου Μνημονίου που οδηγεί την Ελλάδα στην απόλυτη φτώχεια και μιζέρια για μια τουλάχιστον δεκαετία.

Για πρώτη ουσιαστικά φορά μετά τη μεταπολίτευση υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό κενό στο χώρο της ΝΔ και του ΠΑΣ0Κ, καθώς το υπέρ ή κατά του Mνημoviou είναι η διαχωριστική γραμμή που διχάζει σήμερα βαθύτατα τον ελληνικό λαό και γύρω από αυτήν διεξάγεται η πολιτική πάλη.

Ενδεχόμενη συγκρότηση αυτών των δύο κομμάτων θα καθιστούσε αδύνατη την κατάκτηση απόλυτης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας απο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ μαζί, παρά πς 50 έδρες μπόνους που θα πάρει η ΝΔ ως πρώτο κόμμα Δεν φαίνεται όμως να προχωρούν ικανοπο ητικά οι διεργασίες αυτές.

Οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπόσχονται στους διαγραμμένους βουλευτε. ότι θα τους πάρουν πίσω πριν από τις εκλογές και θα τους συμπερίλαβουν στις λίστες των υποψηφίων. Δεν είναι άλλωστε και οι διαγραφέντες πολύ καλύτερης πάστας από αυτούς που έμειναν στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ!

Η κινητοποίηση των εργαζομένων είναι ο μοναδικός παράγοντας που μπορεί να εκβιάσει πολιτική ανατροπή της ακολουθούμενης γραμμής και να διασώσει τον λαό από τον Καιάδα που επιδιώκουν να τον πετάξουν οι Γερμανοί και η ελληνική αστική τάξη, με όργανα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αστική λύση στο δράμα των ελλήνων εργαζομένων δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.