Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ! ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ!
ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ Ή ΦΕΥΓΩ!
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ! Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Στο μέτρο του εκβιασμού καταφεύγει ο Λ. Παπαδήμος, προκειμένου να διασφαλίσει πως το πρώτο "κύμα"του δεύτερου μνημονίου θα περιέχει όσο το δυνατόν περισσότερα μέτρα, από όσα ήδη βρίσκονται στα κιτάπια, τρόικας - συγκυβέρνησης - μεγάλου κεφαλαίου!
Τέτοια μέτρα θα είναι σίγουρα, η κατάργηση του 13ου - 14ου μισθού, το κούρεμα του κατώτατου μισθού, το πετσόκομμα των επικουρικών συντάξεων, η διάλυση των συλλογικών συμβάσεων και των εργασιακών σχέσεων καθώς και δεκάδες χιλιάδες απολύσεις από το δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Λ. Παπαδήμος εκβιάζει με παραίτησή του από τη θέση του πρωθυπουργού, στο βαθμό που δεν υπάρξει απόλυτη συμφωνία και δέσμευση των τριών πολιτικών αρχηγών στις επιταγές της τρόικας με παράλληλη ανάληψη τις ευθύνης για μάντρωμα των"απείθαρχων" κοινοβουλευτικών ομάδων τους!
Ουσιαστικά, ο Λ. Παπαδήμος έχει αναλάβει να παίξει το ρόλο του βαπορακίου της απαίτησης των τροϊκανών για ρητές δεσμεύσεις - υπογραφές των ΓΑΠ - Σαμαρά - Καρατζαφέρη ως προς την απόλυτη εφαρμογή των μέτρων του 2ου μνημονιακού προγράμματος.
Άλλωστε την ίδια στιγμή, που ο Λ. Παπαδήμος εκβιάζει με παραίτηση, οι Γιούνκερ και Όλι Ρεν,επέλεξαν να αναβάλλουν επ αόριστον το Eurogroup της Δευτέρας (6/2) στο οποίο θα επικυρωνόταν ητριπλή καταδίκη της Ελλάδας (PSI - νέο μνημόνιο - νέα δανειακή σύμβαση), ενισχύοντας τις εκβιαστικές πιέσεις.  Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ είπε σήμερα πως όταν ξεκαθαρίσουν όλα τα στοιχεία τότε θα ενεργήσουν και οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, δίνοντας ταυτόχρονα το σαφές στίγμα του εκβιασμού της ΕΕ, ισχυριζόμενος πως «ένα από τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι η απώλεια της ανταγωνιστικότητάς της την τελευταία δεκαετία".
Και όπως γνωρίζουμε πολύ καλά στην αργκό των ευρωγραφειοκρατών η λέξη "ανταγωνιστικότητα" συνδέεται πάντοτε με επίθεση σε μισθούς και εργασιακά δικαιώματα!
Από τη μεριά τους οι ανεκδιήγητοι συγκυβερνώντες πολιτικοί αρχηγοί όσο και οι, μέχρι πριν λίγους μήνες, απολύτως πειθαρχημένοι βουλευτικοί λόχοι, εμφανίζονται απρόθυμοι στο να δεχτούν τις επιταγές τρόικας - Παπαδήμου - μεγάλου κεφαλαίου πριν τις επερχόμενες εκλογές!
Και αυτό όχι διότι διαφωνούν με την κατεύθυνση των μέτρων αλλά γιατί αγωνιούν για την επερχόμενη εκλογική συντριβή των ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ και την πύρρεια εκλογική πρωτιά της ΝΔ του Α. Σαμαρά!
Με αυτήν λοιπόν, την έννοια, η επιμονή τρόικας - Παπαδήμου για ρητές δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών, έχει στόχο και την αναβολή των εκλογών επ' αόριστον καθώς κανένα κόμμα δεν θα προκαλέσει εκλογές εφόσον πρόκειται να συντριβεί!
Από ότι φαίνεται, ο εκβιασμός του τραπεζίτη πρωθυπουργού θα καταφέρει να συμπαρασύρει τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και τη μεγάλη μάζα των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων της αστικής καμαρίλας που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση!
Όλοι αυτοί θα επιδοθούν, στη συνέχεια, σε μια απίστευτη εκβιαστική επίθεση εναντίον του ίδιου τουελληνικού λαού προκειμένου να δεχτεί με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις τα επερχόμενα εκβιαστικά μέτρα!
Θα ξεκινήσουν ξανά οι επιθέσεις προπαγάνδας, που θα παρουσιάζουν τη διακοπή της τροϊκανής χρηματοδότησης και την έξοδο από το ευρώ, ως τις απόλυτες συμφορές που θα σημάνουνφτώχεια, πείνα και εξαθλίωση για τον ελληνικό λαό!
Όμως όλο και περισσότεροι πολίτες γνωρίζουν ή τουλάχιστον διαισθάνονται πως ο δρόμος τουτριπλού θανάτου (PSI - νέο μνημόνιο - νέα δανειακή σύμβαση), θα σημάνει την απόλυτη εξαθλίωση τωνεργαζόμενων και των συνταξιούχων καθώς και τον μαζικό αφανισμό των ελεύθερων επαγελματιώνκαι των μικρών επιχειρήσεων!
Αυτός ο δρόμος μπορεί να αποτραπεί μόνο με την εκ βάθρων αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και πρώτα από όλα με τον πολιτικό "αφανισμό" των κομμάτων της αστικής καμαρίλας τηςσυγκυβέρνησης και των παρατρεχάμενων της!
Αυτή είναι η ώρα είτε της κοινωνικής και πολιτικής ανατροπής είτε του σκυψίματος του κεφαλιού απέναντι στις τροϊκανές επιταγές!
Μόνο οι μεγάλοι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες με την ταυτόχρονη συμπαράταξη των δυνάμεων τηςκομμουνιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ) μπορούν να φέρουνπραγματική πολιτική αλλαγή!
Και αυτή η πολιτική αλλαγή μπορεί και πρέπει να αποκρυσταλλωθεί σε μια κυβέρνηση των δυνάμεων της Αριστεράς, η οποία θα αρνηθεί την τροϊκανή χρηματοδότηση προχωρώντας στη στάση πληρωμών επί του χρέους ενώ θα αξιοποιήσει τη συνακόλουθη έξοδο από το ευρώ όχι ως μια δυσκολία, αλλά ως μια μεγάλη ευκαιρία και αφετηριακό βήμα για την παραγωγική ανασυγκροτηση της χώρας σε σοσιαλιστική προοπτική!

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012, 17:20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.