Γράμμα από το ΛηξούριΑναγνώστης Λασκαράτος
Κύριε Ροΐδη,
Το μέλος της ΝΔ κ.Π.Καμμένος (διαγραμμένος-προσωρινά, κατά τα γνωστά κόλπα-από την Κ.Ο. της), ξεσπαθώνει και βρίσκει ακόμη και καλοπροαίρετα αυτιά για να τον ακούσουνε:
«………Εγώ πλέον έχω αποφασίσει να χαστουκίζω το σύστημα. Έχω αποφασίσει να εξηγήσω στον ελληνικό λαό ότι αν δεν ξεσηκωθεί αυτή τη στιγμή και πολύ πριν τις εκλογές γιατί οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση, τότε θα έχει παραδοθεί η χώρα. Ο κ. Νίκος Παπανδρέου …. Μπαινοβγαίνει στα υπουργεία με την ιδιότητα του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, είναι ο ίδιος που πέταγε με το αεροσκάφος του ελληνικού λαού στο Αμπού Ντάμπι και έτρωγε αστακούς 28.000 δολαρίων, με τα έγγραφα που μου απάντησε ο Παμπούκης ο οποίος ντράπηκε ο άνθρωπος και παραιτήθηκε κιόλας. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τσίπα. Ο κ. Νίκος Παπανδρέου πάει τώρα να κάνει και το κουμάντο για την Ελλάδα για τα ενεργειακά.  …
Γιαυτό δεν παραιτείται. Ο ένας αδερφός έχει αρπάξει τη θέση και πληρώνεται για την κατάρρευση της Ελλάδος, ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου, εργάζεται παρανόμως στο εξωτερικό σε εταιρείες που δεν τις δηλώνει στην Ελλάδα, εργάζεται και έχει offshore εταιρείες στην Ελβετία μαζί με την γυναίκα του όπου μπαίνουν περίεργα χρήματα από συνέδρια που γίνονται και επιδοτούνται από ελληνικούς οργανισμούς και παράλληλα συμμετέχει σε εκδηλώσεις για την πράσινη ενέργεια που προωθεί ο αδερφός του. .. Τον είπα κολώπαιδο και του απάντησα όπως θα απαντούσε ο κάθε έλληνας ανεξαρτήτως σε ποιο κόμμα ανήκει. Τελείωσαν τα κόμματα τώρα. Αυτά έχουν καταργηθεί πλέον. Δεν υπάρχει πασοκτζής που να μας ακούει ο οποίος να μην αγανακτεί. Γιατί ο πασοκτζής όταν βλέπει ότι ο αδερφός του αρχηγού του την ώρα που αυτός πεινάει, είναι άνεργος, δεν έχει να πάρει στο εγγόνι του δώρο για τα Χριστούγεννα, την ώρα που βλέπει ότι υπάρχει ανεργία και δεν υπάρχει καμία προοπτική για δουλειά ο άλλος καπνίζει πούρα kohiba τρώει χαβιάρια και αστακούς εις υγείαν του κορόιδου. Κωλόπαιδο θα τον πει και ο κάθε ένας που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ…..Αν χρειαστεί θα συνεργαστώ με οποιοδήποτε κόμμα, και το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και την εξωκοινοβουλευτική Δεξιά και όποιον χρειαστεί προκειμένου να συμφωνήσουμε πως μπορούμε να διαφυλάξουμε την παράδοση της χώρας μας. …».
 
Να θυμίσω μερικά πράγματα:
Α) «Ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος φέρεται ως νικητής στο παιχνίδι της Σοφοκλέους. Με αρχικό κεφάλαιο 18,7 εκατ. δρχ. και επενδύοντας επιπλέον 63,8 εκατ. δρχ., βρέθηκε με κέρδη περίπου 614 εκατ. δρχ. Ο κ. Καμμένος σε σχετική δήλωσή του αναφέρει:«Από την υπόθεση του Χρηματιστηρίου όχι μόνο έχασα το κεφάλαιο που είχα επενδύσει, αλλά δύο φορές τόσα. Τα αναφερόμενα ως κέρδη στη δήλωση του “πόθεν έσχες” αφορούν επενδύσεις της πρώην συζύγου μου (σημ.Λασκ.: της βιομηχανίας ΦΑΓΕ). Καμία οικονομική διαχείριση ούτε απολαβή είχα απ’ αυτά τα κέρδη. Απλώς δηλώθηκαν γιατί η δήλωση του “πόθεν έσχες” ήταν κοινή» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 16/06/2005).
 
Β) «Ο Πάνος Καμμένος ανέβασε πριν λίγες μέρες στη σελίδα του στο facebook το εξής (και ανορθόγραφο μέσα σε όλα!) κείμενο: Panos Kammenos. Αύριο δικάζονται οι Έλληνες βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος άδικα και προβοκατόρικα. Οί μηνυτές γνωστοί για την αντεθνική τους δράση μέ θέσεις υπέρ των σκοπιανών και μονίμως κατά των Ελληνικών θέσεων.Οι μκο τους χρηματοδοτούμενες μονίμως απο τον ΓΑΠ.… Είμαι περίφανος που διετέλεσα πολιτικός σας προιστάμενος. Η σκευωρία θα καταπέσει. ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ”.
Οι κύριοι αυτοί (που τελικά έπεσαν στα μαλακά-ως είθισται), φώναζαν μεταξύ άλλων συναφών: «Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ’ αυτούς».
Γ) «Ηταν 17 Νοεμβρίου του 1995. ….. …»Η τηλεοπτικη Δίκη»: Πρόεδρος του δικαστηρίου» ήταν ο κ. Πουλαντζάς, πολιτικοί ενάγοντες ο Τάκης Παππάς, ο δικηγόρος Παύλος Αθανασόπουλος και ο συνταγματολόγος Θεόδωρος Βαής, μέλος του δ.σ. της Ενωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Συνήγοροι των αστυνομικών ήταν ο βουλευτής Πάνος Καμμένος και ο επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων Αργύρης Παπαργυρόπουλος….”.
 
Δ) «Ο κορυφαίος σύγχρονος “λιστογράφος” είναι όμως ένας άλλος θιασώτης των συνωμοτικών θεωριών και ΠΑΚοκυνηγός, ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος. Βεβαίως, όποιος έχει διαβάσει το πόνημα του κ. Καμμένου για την τρομοκρατία (“Τρομοκρατία. Θεωρία και πράξη”, “Ελληνική Ευρωεκδοτική”, Αθήνα 1992), δεν περιμένει αξιόπιστα στοιχεία από το συγγραφέα. …Εχουμε ασχοληθεί παλιότερα με τις αντιφάσεις, τις ψεύτικες “πληροφορίες”, τα οφθαλμοφανή λάθη του βιβλίου (20/3/99 και 1/4/01). Ομως ο κ. Καμμένος δεν αρκείται στις παλιές εκείνες αντιτρομοκρατικές του δάφνες. Ξεσπαθώνει τώρα και δηλώνει ότι γνωρίζει τα ονόματα 4 τρομοκρατών. Η συνταρακτική του δήλωση φιλοξενείται πρωτοσέλιδη και με μεγάλους τίτλους στην Espresso ……………..».
 
«… Τον παρακολουθούσαμε όλοι να μας «ενημερώνει» τηλεφωνικά από το κότερό του στη Φολέγανδρο για τις εξελίξεις των ερευνών και να υποδεικνύει πρόσωπα και πράγματα. Την εγκυρότητά του ο κ. Καμμένος αντλεί από τη «μελέτη» του «Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη» (Ελληνική Ευρωεκδοτική, 1992). Πρόκειται για το βιβλίο που πλασάρισε ο Γρυλλάκης και προκάλεσε σκάνδαλο, εφόσον διαπνέεται από τη γνωστή προσπάθεια να αποδοθεί στο ΠΑΚ-ΠΑΣΟΚ η ευθύνη της τρομοκρατίας. Αλλά το σοβαρότερο είναι ότι βρίθει ανακριβειών, ψεμάτων και λαθών (βλ. σχετικές αναφορές του «Ιού» στις 20/3/99, 1/4/01 και 19/1/02) και κυρίως καθορίζεται από μια ταύτιση με τις «υπηρεσίες ασφαλείας» της χούντας και μια απέχθεια για την αντίσταση. Κάτι παραπάνω ξέρει ο κ. Εβερτ που φρόντισε να διαχωρίσει τη θέση του, ….».
 
«…Γεώργιος Γεωργαλάς ….Ο συγγραφέας επανήλθε πρόσφατα στο προσκήνιο, προσφέροντας τα φώτα του σε ανερχόμενους εθνικόφρονες όπως ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος…».
 
Κύριε Ροϊδη,
Ο κ.Καμμένος εκτός από τη διαθεσιμότητά του αν χρειαστεί να συνεργαστεί με ΚΚΕ και ΣΥΝ έχει κάνει και προσωπικό άνοιγμα στον κ.Τσίπρα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον κ.Αν.Κοκορίκο στον Flash, χωρίς να έχει πάρει απάντηση. Αυτές οι σιωπές μπορεί να εκλειφθούν μεν ως περιφρόνηση, μπορεί όμως και να θεωρηθούν εσκεμμένη ενέργεια των κομμάτων της Αριστεράς να δημιουργούνται εντυπώσεις, μήπως και αλιευθεί με αυτή την αόριστη συμπάθεια  στις εκλογές κάποια δεξιά ψήφος.
 
Παράλληλα εντάσσονται αυτόματα σε ένα απολίτικο κλίμα που εδραιώνει την εντύπωση πως στρατηγικές πολιτικές διαφορές αλλά και καίριας ηθικής τάξης ζητήματα, μπορούν να παρακαμφθούν όταν «κινδυνεύει η πατρίς» από την κυρία Μέρκελ, της Νέας Κατοχής.
 
Δεν συμφωνώ με την τακτική της κουτοπόνηρης σιωπής, πιστεύω πως σε κάθε περίπτωση, ο κάθε κατεργάρης πρέπει να πηγαίνει στον πάγκο του. Ο κ.Καμμένος έχει αφεθεί ελεύθερος να οργώνει τα κύματα και να παριστάνει τον  εξοργισμένο Επαναστάτη, σαν αθώα παρθένος που γεννήθηκε χτες. Αν όμως κάποιος δημοσιογράφος ή πολιτικός του έθετε μερικά ή όλα τα παρακάτω ερωτήματα, ο κ.Καμμένος θα βούλιαζε μεσοπέλαγα και θα μάζευε τον επαναστατικό του ζήλο:
1.Ποιά είναι η θέση του για την φορολόγηση του Κεφαλαίου, των Εφοπλιστών κλπ
2.Ποιά είναι η θέση του για την φορολόγηση της Εκκλησίας, για τα οικονομικά της σκάνδαλα και για τον χωρισμό της από το Κράτος; Γιατί δεν ζητά π.χ. να επιστραφούν τα κλεμμένα της «Αλληλεγγύης», γιατί δεν ζητά να ξεκαθαριστεί η υπόθεση των ιερών οικοπέδων της Βουλιαγμένης;
3. Ποιά είναι η θέση του για τους Υπερεξοπλισμούς, που γονάτισαν οικονομικά τη χώρα, θέριεψαν το μίσος με τους γείτονες, έχτισαν βίλες υπουργικές και χρηματοδότησαν τη δυτικη βιομηχαία όπλων;
4.Ποιές είναι οι θέσεις του για τα δικαιώματα των μεταναστών;
5.Ποιές είναι οι θέσεις του για τα εργατικά δικαιώματα;
6.Ποιές είναι οι θέσεις του για τα ατομικά δικαιώματα;
7.Τι ψήφιζε αυτός όταν η ΝΔ έφερνε τους Νόμους περί (μη) ευθύνης υπουργών;
8.Ποιές είναι οι θέσεις του για τα σκάνδαλα Καραμανλή, Ζαχόπουλου, Παυλίδη, Βουλγαράκη, και γενικά της ΝΔ;
9. Ποιά είναι η θέση του για το Βατοπαίδι και την προφυλάκιση Εφραίμ;
10. Ποιές είναι οι θέσεις του για τους αστυνομικούς που βασανίζουν μετανάστες, φυλακισμένους κλπ
11. Είναι υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων;
12. Τι πιστεύει για τα «Μυστικά Κονδύλια» και τα ρουσφέτια στα Μουσεία, του κ.Σαμαρά;
13. Ποιες ακριβώς είναι οι ευθύνες της ΝΔ για εδώ που φτάσαμε;
14. Γιατί παραμένει μέλος της ΝΔ αν και δηλώνει εχθρός του συστήματος;
15. Γιατί τον ενοχλεί μόνο η ντόλτσε βίτα του Νίκου Παπανδρέου και δεν αναφέρεται κα στη ντόλτσε βίτα στελεχών της Δεξιάς, του επιχειρηματικού κόσμου και της Εκκλησίας; Βλέπει το Αμπού Ντάμπι του Νικολάκη, το Ντουμπάϊ του Άρη γιατί δεν το έβλεπε;
16. Τι πιστεύει ο πατριώτης για το ξεπούλημα σε ξένους  στρατηγικών τομέων του Δημοσίου; Που ήταν λόγου χάριν, όταν η ΝΔ πουλούσε το λιμάνι του Πειραιά αντί πινακίου φακής;
17. Τι εννοεί όταν λέει ότι θα συνεργασθεί και με την «εξωκοινοβουλευτική Δεξιά»; Τη «Χρυσή Αυγή;»;
18.Που βρισκόταν όταν ξεκινούσε το φαγοπότι της φιέστας των Ολυμπιακών Αγώνων;
19.Ποιά ακριβώς είναι η γνώμη του για τη Δικτατορία, γιατί δεν την έχουμε ακούσει ποτέ.
20. Ποια είναι η γνώμη του για το «Λάος», τον Ι.Μεταξά και τη «Χρυσή Αυγή»;
….
ΥΓ
Κόκκινος Πάνος ο Α΄: «Πάνος Παναγιωτόπουλος: το αυτάρεσκο και αντιπαθητικό βάψιμο (μετ’ εμφυτεύσεως)….».