Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Τα φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματαΤο κείμενο που παραθέτουμε είναι του κομμουνιστή δασκάλου -υπήρξε μέλος του Πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ- Δημήτρη Γληνού, ο οποίος πρωταγωνίστησε στις διεργασίες για την ίδρυση του ΕΑΜ και συνέταξε το ιδεολογικο-πολιτικό μανιφέστο "Τί είναι και τί θέλει το ΕΑΜ". Παρακολουθήστε πόσο επίκαιρο είναι το παρακάτω απόσπασμα του:
 Μα δεν είναι μόνο το αίμα που χύνεται, οι υλικές καταστροφές, η σωματική εξαθλίωση του λαού, που φέρνει ετούτη η μαύρη τυρανία. Περισσότερο ακόμα και βαθύτερα και σκληρότερα χτυπάει το λαό η ηθική εξαθλίωση, που παρουσιάζουν ορισμένα κοινωνικά στρώματα και ορισμένα άτομα.

Όταν ο Χίτλερ επροετοίμαζε στα κρυφά τα εγκληματικά του σχέδια για την υποδούλωση των Ευρωπαϊκών λαών, συζητώντας κάποια ημέρα μ' ένα φίλο του που τον ερωτούσε με ποιον τρόπο θα νικήσει την εσωτερική αντίσταση των λαών και θα την παραλύσει, είπε με τη συνηθισμένη του ξετσιπωσιά: «Σε κάθε τόπο θα βρεθούνε κάμποσα φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα, που θα εξυπηρετήσουν πρόθυμα τους σκοπούς μου, γιατί αυτό θα είναι ο μόνος τρόπος για να αναδειχτούν και να πλουτίσουνε στη χώρα τους». Και η πρόβλεψή του αυτή επραγματοποιήθηκε δυστυχώς. Γιατί σ' όλες τις χώρες βρέθηκαν οι διάφοροι Ααβάλ και Κουίσλιγκ για να προδώσουνε τον τόπο τους. Έτσι και στη δική μας χώρα από την πρώτη στιγμή έτρεξαν κοντά στους καταχτητές τα φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα. Έτρεξαν πρώτα-πρώτα οι Τσολάκογλοι, οι Μπάκοι, οι Γκοτζαμάνηδες, οι Καραμάνοι, στρατηγοί απάτριδες, πολιτικάντηδες, τυχοδιώχτες. Με την πρόφαση να περισώσουνε τάχα κάτι από την καταστροφή, μα στην πραγματικότητα για να εξασφαλίσουν αξιώματα, πρωτοκαθεδρίες, φαγοπότια, ρεμούλες για τον εαυτό τους, τους συγγενείς τους και τους φίλους τους, εδέχθηκαν να κυλιούνται καθημερινά στη λάσπη της προδοσιάς, να κοψομεσιάζονται, να υποβοηθούνε τη λεηλασία και την ερήμωση της χώρας τους και να δίνουνε πρόσχημα νομιμότητας σ' όλα τα άτιμα κακουργήματα των καταχτητών, να τα κρύβουν από το λαό και να παρουσιάζουν και τον ίδιο το λαό πως αποδέχεται, πως εγκρίνει, πως είναι τάχα ενθουσιασμένος από την εκμηδένισή του και από τη σκλαβιά του.

Αυτά λοιπόν τα φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα κρύβουν από το λαό όλα τα εγκλήματα των καταχτητών, τους παρουσιάζουν για ευεργέτες του λαού, τους καίνε λιβανωτό, γιατί τάχα μας έστειλαν δέκα κουτιά γάλα, τη στιγμή που μας απογυμνώνουν από όλα μας τα αγαθά. Αυτοί κρύβουν από το λαό πως η Μακεδονία και η Θράκη κατακυρώθηκαν στους Βουλγάρους φασίστες και ρημάζεται απ' αυτούς, πως την Ήπειρο την προορίζουν για την Ιταλική Αλβανία, πως τα Εφτάνησα και τις Κυκλάδες τις προσαρτήσανε κιόλας οι Ιταλοί.

 Όχι! Δεν υπάρχει συμβιβασμός και μοιρολατρική αποδοχή της σκλαβιάς. Ένας και μόνος δρόμος ανοίγεται μπροστά μας. Ο δρόμος της ενεργητικής αντίστασης, ο δρόμος του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Αντίσταση ενεργητική. Παλλαϊκός αγώνας για την κατάχτηση την οριστική και την κατοχύρωση την οριστική της λευτεριάς. Αυτή είναι η ηρωική διάθεση του ελληνικού λαού μέσα στην αγωνία του. Η αγωνία του ελληνικού λαού, είναι η αγωνία λαού που θέλει να ζήσει και θα ζήσει. Που θα παλαίψει όλος μαζί ενωμένος, που θα παλαίψει και θα νικήσει. Γιατί τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, νοιώθουμε όλοι ζωντανή μέσα μας την εγερτήρια κραυγή του Ρήγα Φεραίου, που εμψύχωσε τους προγόνους μας του '21:
«Καλλύτερα μιας ώρας ελεύτερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή!»
 

1 σχόλιο:

  1. Πότε θα καταλάβεις ρε Έλληνα ότι ούτε εθνοσωτήρες υπάρχουν αλλά ακόμα και αν υπάρχουν το σύστημα είναι τόσο γερό που δε θα τον δούμε ποτέ αλλά κανένας τους δεν ενδιαφέρεται για αυτό τον τόπο αλλά πάνω από όλα δεν ενδιαφέρετε για εσένα .Ο μόνος που μπορεί να αλλάξει την μοίρα του τόπου είναι ...εσύ,εσύ εσύ, εσύ, εσύ . Το μόνο πράγμα που φοβάται το σύστημα είναι την ημέρα που εσύ θα γίνουμε ΕΜΕΙΣ . Ο πόλεμος λοιπόν είναι ΕΜΕΙΣ εναντίων αυτών . Αυτών που κρύβονται πίσω από μπλε ,πράσινες ,κόκκινες και παρδαλές σημαίες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα γεμίσουν την σάπια τους κοιλία με οποιοδήποτε κόστος αρκεί να μην πληρώνουν αυτοί .Αυτοί που τάχα μου δακρύζουν και θίγονται άμα τους αποκαλέσεις προδότες ενώ μόλις πριν λίγο έχουν ξεπουλήσει τα όνειρα και τις ζωές μας για ένα κομμάτι ψωμί . Απλά το δικό τους ψωμί είναι παντεσπάνι . ΕΜΕΙΣ λοιπόν πρέπει να καταλάβουμε ότι αν δε....γνωριστούμε ....δεν μιλήσουμε μεταξύ μας και δεν νιώσουμε την δύναμη που έχουμε στα χέρια μας ,να κλείσουμε την τηλεόραση μας , να βγούμε από την μοναξιά μας ,δεν θα μπορέσουμε ποτέ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ . Θα είμαστε πάντα πιόνια ενός πουλημένου παιχνιδιού . Θα είμαστε πάντα το αναλώσιμο προϊόν τις νέας τάξης που έχει ήδη φτάσει στον τόπο μας .ΕΜΕΙΣ ή αυτοί λοιπόν ;

    Οι Έλληνες κοιμηθήκαμε δεν νικηθήκαμε .....Ακόμα προλαβαίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.