Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

"Τηλεόραση από τους πολίτες"Μια πολύ φιλόδοξη προσπάθεια ξεκίνησε από μια ομάδα νέων παιδιών στην Κρήτη που ξεκίνησαν την "Τηλεόραση από τους πολίτες". Χωρίς χρηματοδότηση, παρά μόνο από το κοινό που τους παρακολουθεί, χωρίς διαφημήσεις και χορηγούς κάνουν ένα εγχείρημα που πιθανόν -αν πετύχει- να αποτελέσει πρότυπο για να πολαπλασιαστούν τέτοιοι διαδικτυακοί τόποι.

Οι ίδιοι μας γράφουν στην ιστοσελίδα τους:

Σας παρουσιάζουμε ένα νέο εγχείρημα στην «τηλεοπτική» κάλυψη των ειδήσεων. Ψάχνουμε άλλους τρόπους και δρόμους για τη δημοσιογραφία. Χωρίς εξαρτήσεις. Χωρίς διαφημίσεις, χορηγούς και επιδοτήσεις. Μόνο με την οικονομική στήριξη των πολιτών. Αμφισβητώντας τη λογική που ονομάζει «ειδήσεις» μόνο όσα χώρεσαν στα βραδινά δελτία.

Ξεκινάμε από την Κρήτη αλλά δεν μένουμε γεωγραφικά μόνο σε αυτήν. Δίνουμε βήμα στους ανθρώπους, στις ιδέες, στα προβλήματα του νησιού. Το περιβάλλον, τα προβλήματα της γειτονιάς, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο πολιτισμός, οι εργασιακές σχέσεις, οι επιπτώσεις της κρίσης, τα ζητήματα των μεταναστών, μας τραβούν ιδιαιτέρως την προσοχή χωρίς να αποκλείονται και άλλες θεματικές. Νομίζουμε πως η σημερινή υπερπληροφόρηση έχει τα ίδια αποτελέσματα με την απόκρυψη των ειδήσεων. Για αυτό παρουσιάζουμε ένα site που έχει λίγα και (ελπίζουμε) καλά θέματα. Κατά κύριο λόγο με πρωτογενές τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Δεν φτιάχνουμε ένα «portal» που έχει εδώ και τώρα όλες τις ειδήσεις. Δημοσιεύουμε τη δουλειά μας με τον ρυθμό που επιτρέπουν οι δυνατότητες της ομάδας παραγωγής. Ωστόσο, δεν αφορίζουμε την τηλεόραση, αντιθέτως διαλέγουμε και αναδημοσιεύουμε εκπομπές, συνεντεύξεις, τηλεοπτικές παραγωγές που αναφέρονται στην Κρήτη και συμβάλλουν στην αληθινή ενημέρωση ενώ χαιρόμαστε όταν δικά μας ρεπορτάζ βρίσκουν το δρόμο προς τα τηλεοπτικά κανάλια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.