Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Μας έχουν ΜΑΤιάσει - και δεν είναι αστείο, υπάρχει κόσμος που χύνει το αίμα του
Ο blogger που είχε συλληφθεί στην πορεία για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου αποφυλακίστηκε, μαζί με μερικούς ακόμα ανήλικους συλληφθέντες (παρεμπιπτόντως, επειδή το άκουσα και αυτό, τι ακριβώς περιμένει ο κόσμος από τους νέους; Να κάτσουν άπραγοι όταν τους καταδικάζουν ως "χαμένη γενιά" στην εξόντωση/εξαθλίωση; ).

Την ίδια ώρα βέβαια, το κράτος συνεχείζει, και δεν είναι μόνο η καταστολή των πορείων, αλλά και ξυλοδαρμοί συνδικαλιστών από ΠΑΣΟΚους παρακαλώ ("σήκω Αντρέα για να δεις τα παιδιά της αλλαγής"), και πολλά ακόμα.


Για όσους ενδιαφέρονται, υπάρχει και λογαριασμός αλληλεγγύης που έχει ανοίξει για να καλυφθούν τα δικαστικά παράβολα των συλληφθέντων (εδώ).

Μητέρα 15χρονου συλληφθέντα στις 6/12: «Το παιδί μου φτύνει αίμα τρεις ημέρες μετά»
«Είμαστε γονείς ενός ανήλικου παιδιού 15 χρονών, Α τάξη λυκείου, και στις 6 Δεκεμβρίου μαθητές από το σχολείο αποφάσισαν να πάνε στη μαθητική πορεία, στην Αθήνα, που οργανώθηκε για τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Κατά τις 14.50 ο πατέρας του επικοινώνησε με το παιδί και του είπε πώς επιστρέφουν στο σπίτι.

» Η ώρα περνούσε και δεν είχαμε άλλη επικοινωνία με το παιδί μας, προσπαθούσαμε να τον εντοπίσουμε στο κινητό του αλλά ήταν κλειστό. Επίσης και τον συμμαθητών που ήταν μαζί του. (παίρναμε τηλεφώνα όπου μπορούσαμε).

» Κάποια στιγμή, κατά τις 6 ώρα το απόγευμα, μπορέσαμε να εντοπίσουμε ένα από τα παιδιά που ήταν μαζί του στη πορεία και μας ενημέρωσε πως καθώς γυρνούσαν, βρεθήκαν περικυκλωμένοι από ΜΑΤ τα όποια προσπαθούσαν να πιάσουν όσα περισσότερα παιδιά μπορούσαν και να τα συλλάβουν. (κυρίως ανήλικα).

» Μας ενημέρωσε πως το ένα από τα ανήλικα που πιάστηκαν εκείνη τη στιγμή ήταν το παιδί μας.

» Με το παιδί μας συνελήφθησαν ακόμα 3 μαθητές όλοι ανήλικοι. Τα παιδιά δεν έφεραν αντίσταση διότι δεν είχαν κάνει τίποτα, τα ΜΑΤ τους χτυπούσαν και τους έβριζαν τα ίδια και τις οικογένειες τους, με κλοτσιές και μπουνιές, φτυσίματα, και βίαιη συμπεριφορά απέναντι τους. Τους κατάσχεσαν τα φούτερ που φορούσαν, (τα παιδία φορούσαν φούτερ με κουκούλα στη πλάτη) κατηγορώντας τους πως είναι κουκουλοφόροι. Γύρω γύρω τους, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου φορούσαν μπουφάν με κουκούλα στη πλάτη. Τα ανήλικα ήταν σίγουρα τα πιο εύκολα θύματα.

» Αφού έγινε η σύλληψη, και τους πέρασαν χειροπέδες, τα ΜΑΤ συνέχιζαν να ασκήσουν σωματική και ψυχολογική βία επάνω τους, χτυπώντας και βρίζοντας τους με πολύ άγριο τρόπο.

» Κάποια στιγμή έφτασαν στη ΓΑΔΑ, (περίπου 4 το απόγευμα) και μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαμε καμία επαφή μαζί του.

» Στις 8 το απόγευμα καταφέραμε μετά από πολλά τηλεφωνήματα στην αστυνομία να τον εντοπίσουμε στη ΓΑΔΑ, και ρωτήσαμε τον υπαστυνόμο τι έκανε και μας είπε πώς δεν ξέρει τίποτα.

» Αργότερα περίπου μίση ώρα χτύπησε το τηλέφωνο μας και ήταν το παιδί μας.

» Μας ενημέρωσε μόνο πώς τον έχουν στην ΓΑΔΑ και τίποτε άλλο.

» Ξεκινήσαμε να πάμε εκεί και όταν φτάσαμε μάθαμε πώς ανακρίθηκε από τους αστυνομικούς, σχηματίστηκε δικογραφία και θα πάνε αυτόφωρο την επόμενη μέρα (περίπου στις 13.00 ώρα) στη Σχολή Ευελπίδων.

» Ζητήσαμε να δούμε το παιδί μας και μετά από 3 ώρες μας επέτρεψαν να μπούμε μέσα και να τον δούμε για 5 λεπτά.

» Από ό,τι μας είπε εκείνη τη στιγμή, οι κατηγορίες ήταν διατάραξη κοινής ησυχίας, φούτερ με κουκούλα, και ότι πέταγαν πέτρες κατά των αστυνομικών. Μας ενημέρωσαν πώς εάν δεν υπάρχει δικηγόρος, εφόσον είναι ανήλικος, μπορεί ο πατέρας του η μητέρα του να παραστεί ως δικηγόρος του (ή τέλος πάντων ότι έχει το δικαίωμα να είναι μαζί του στον εισαγγελέα και σε όποια άλλη διαδικασία ακολουθήσει).

» Επίσης καταλάβαμε πώς είχαν πιάσει πολλά ανήλικα με της ίδιες κατηγορίες και νεαρά άτομα μέχρι 25 χρόνων. (ήταν 6 ανήλικα και 10 ενήλικοι).

» Την επομένη μέρα (7 Δεκ.) πήγαμε στη Σχολή Ευελπίδων, όπως μας είχαν πει, και περιμέναμε να φτάσουν τα παιδιά στις 13.00 ωρα το μεσημέρι.
» Περνούσαν οι ώρες και κόπια στιγμή εμφανίστηκαν δυο διμοιρίες ΜΑΤ αλλά τα παιδιά ακόμα να εμφανιστούν.

» Στις 3.30 το μεσημέρι ο εισαγγελέας ανήλικων αποχώρισε καθώς το πρόγραμμα του είχε τελειώσει και αυτό μας ανησύχησε αλλά δεν μας έδιναν απαντήσεις, κανείς και από πουθενά.

» Η ώρα περνούσε και τα παιδιά τίποτα. Μπορείτε να καταλαβαίνετε την αγωνία των γονιών που βρισκόμασταν εκεί, για τα παιδιά μας.

» Κάποια στιγμή κατά τις 7.30 το απόγευμα έφτασαν τα παιδιά, όλα μαζί 16 άτομα, ανήλικα και ενήλικα και με πολύ αγριότητα μας απομάκρυναν από το χώρο που βρισκόμασταν και σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα (τα ΜΑΤ) να μην μπορούμε να έχουμε καμία επαφή μαζί τους. (Φέραν τους μεγάλους εγκληματίες……).

» Αφού πέρασε λίγη ώρα, προσπαθούσαμε να μπούμε μέσα στο κτίριο 16 για να μιλήσουμε στο παΐδι μας, αλλά μας έλεγαν πώς μόνο οι δικηγόροι μπορούν να περάσουν. Τους είπαμε ότι είμαστε γονείς ανήλικου και έχουμε το δικαίωμα να δούμε το παΐδι μας όπως μας ενημέρωσαν το προηγούμενο βραδύ στη ΓΑΔΑ, αλλά δεν μας άφησαν.

» Δεν γνωρίζαμε τίποτα παρά μόνο περιμέναμε με τις ώρες χωρίς να καταλάβουμε γιατί.

» Κάποια στιγμή πιέσαμε την κατάσταση και μας άφησαν να δούμε το παιδί με το ρολόι στο χέρι τους για 2 λεπτά ακριβώς.

» Δεν μπορέσαμε να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση με το παιδί δεδομένων των συνθηκών, μόνο καταλάβαμε πώς ήταν πολύ φοβισμένος από ότι του είχε συμβεί.

» Περνούσαν οι ώρες και έφτασε 11 το βράδυ χωρίς ουσιαστικές εξελίξεις και μην γνωρίζοντας τίποτα.

» Θέλω να επισημάνω πώς ήταν ανήλικοι και ενήλικοι μαζί στον ίδιο εισαγγελέα και ανακριτή.

» Κατά τις 3 ώρα τη νύχτα τους πήγαν πίσω στα κρατητήρια περιμένοντας ξανά την επομένη μέρα για να δουν τα ανήλικα εισαγγελέας και ανακριτής για ανήλικους.

» Στις 8 Δεκεμβρίου, ξεκινήσαμε ξανά για Σχολή Ευελπίδων ελπίζοντας πως κάτι θα γίνει.

» Πράγματι έφεραν αυτή τη φορά μόνο τα 6 ανήλικα, όλοι από 15 έως 17 χρόνων και πέρασαν από εισαγγελέα και ανακριτή (γεγονός που έπρεπε να συμβεί την προηγούμενη μέρα).

» Ασκήθηκαν διώξεις όπως σας ανάφερα στη δικογραφία, για διαταραχή κοινής ησυχίας, φούτερ με κουκούλα και ότι πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς.
» Όλο αυτό το διάστημα δεν μπορέσαμε να έχουμε μια ουσιαστική επαφή με το ανήλικο παιδί μας.

» Η διαδικασία τελείωσε κατά τις 15.00 ώρα το μεσημέρι και μπορέσαμε να πάρουμε το παιδί στο σπίτι.

» Όσο περιμέναμε στο δικαστήριο ανατάξαμε πληροφορίες με όλους γονείς και διάφορα άτομα που βρισκόταν στο χώρο για τον ίδιους λογούς, ανταλλάξαμε στοιχεία επικοινωνίας, και φεύγοντας, αφήσαμε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην χαθούμε διότι συνέβησαν περίεργα πράγματα στα παιδιά κατά τη διάρκεια σύλληψης και κράτησής τους.

» Το παιδί μας ήταν χαρούμενο που βγήκε έξω, αλλά ήταν φανερά φοβισμένος και δεν μας είπε τι ακριβώς συνέβη μετά και κατά τη διάρκεια της σύλληψης.

» Το βράδυ λάβαμε ένα email, με πολλές φωτογραφίες από τη πορεία της 6 Δεκ. και όταν τις είδαμε πάγωσε το αίμα μας.

» Ήταν το παιδί μας στη στιγμή της σύλληψης και φαινόταν φανερό πώς τον χτυπούσαν και σε μια άλλη με αίμα στα χείλη του αίματα και πρόσωπο του πρησμένο από τα χτυπήματα.

» Τον ρωτήσαμε και του δείξαμε τις φωτογραφίες και μας είπε πώς αυτό που φαίνεται δεν είναι τίποτα μπροστά σε ό,τι πραγματικά έγινε.

» Το παιδί είναι προφανώς τρομαγμένο και φοβισμένο και δεν μας λέει τι συνέβη ακριβώς.

» Ωστόσο πονάει πολύ το κεφάλι του, έχει καρούμπαλα, φτύνει αίμα και πονάει το σώμα του.
» Σήμερα θα τον πάμε σε γιατρό να δούμε την κατάσταση της υγείας του και ελπίζω να μπορέσει κάποια στιγμή να μας πει τι συνέβη.
» Σας στέλνω της φωτογραφίες με το δικαίωμα να τις δημοσιεύσετε και για οποιαδήποτε άλλη νόμιμη χρήση.

» Σαν γονείς ανήλικου μπορούμε να πούμε πως δεν συμφωνούμε με τη βία και εάν το παιδί μας όντως πέταξε πέτρες αυτό τον κάνει ένοχο (πράγμα που δεν είναι αποδεδειγμένο) και συμφωνούμε να υποστεί της συνέπειες εφόσον κριθεί ένοχος, ΑΛΛΑ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΤΑ ΑΝΙΛΗΚΩΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝΤΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΙΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ.

Μ. Νταγκινη - μητέρα, Αθήνα 9 Δεκ» 
Εργοδοτικές και κυβερνητικές επιθέσεις στο μαχόμενο εργατικό κίνημα
Τις προηγούμενες μέρες πληθαίνουν τα περιστατικά τραμπούκικων επιθέσεων και σχεδιασμένων στοχοποιήσεων από εργοδότες, εταιρείες και κρατικούς-κυβερνητικούς «συνδικαλιστές». Πρωταγωνιστές στις επιθέσεις στελέχη της ΠΑΣΚΕ, οι οποίοι απ΄ ότι φαίνεται έχουν πάρει «ιδιαίτερα μαθήματα» από τα στελέχη του ακροδεξιού ΛΑΟΣ με τα οποία είναι «συνεταίροι» στην κυβέρνηση σωτηρίας του κεφαλαίου.

Έτσι, την Δευτέρα 5/12 επίθεση ασφαλιτών και τραμπούκων στελεχών της ΠΑΣΚΕ δέχθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζόμενων στο "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ" Αντώνης Σταματόπουλος και εκπρόσωπος των απολυμένων του Μετρό, αμέσως μετά από συνεδρίαση του «συντονιστικού των συγκοινωνιών». Τους ακινητοποίησαν στην έξοδο του κτιρίου με «σπρέϊ πιπεριού» και τους ξυλοκόπησαν, στέλνοντάς τους στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Είχε προηγηθεί άλλο περιστατικό, όπου η εργοδοσία της εταιρείας σεκιούριτι ICTS οργάνωσε και καθοδήγησε ομάδα 80 περίπου τραμπούκων, που επιτέθηκαν και προπηλάκισαν λεκτικά αλλά και σωματικά τους συνδικαλιστές από το συνδικάτο του αεροδρομίου, την Π.Ο.Υ.Α.Χ.Φ, το ΕΚΑ, το υπό ίδρυση σωματείο Κ.Σ.Υ.Α, γιατί συμμετείχαν σε τριμερή συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας Παλλήνης για υπόθεση απόλυσης εργαζόμενης, με στόχο να ακυρώσουν την συνάντηση.
.
Εργοδοτική τρομοκρατία και αυταρχισμός είναι και η κίνηση της εταιρείας «Γερολυμάτος cosmetics» στα Οινόφυτα, η οποία έχει αποφασίσει να πετάξει στο δρόμο τους περίπου 350 εργαζόμενους. Αξιοποιώντας την «νέα» αντεργατική νομοθεσία που ψήφισε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για την εκ περιτροπής εργασία, η εταιρεία ανακοίνωσε στους εργαζόμενους με ένα e-mail, ότι από την 1 Δεκέμβρη θα εργάζονται «τυπικά» μια φορά τη βδομάδα, δηλαδή με ένα μεροκάματο και ένα ένσημο τη βδομάδα, χωρίς να προσέρχονται στο χώρο εργασίας! Οι εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν κινητοποιηθεί, περιφρουρώντας τις αποθήκες και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, περιφρουρώντας την στην έδρα της εταιρείας, επειδή διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους 5 και 6 μηνών. Τρομοκρατική και αυτή η εργοδοτική πρακτική της απλήρωτης εργασίας, που λειτουργεί ως στυγνή μορφή ομηρίας των εργαζομένων μπροστά στο φάσμα της ανεργίας.

Και φυσικά η ηρωική απεργία των εργατών της «Χαλυβουργίας Ελλάδας», που συνεχίζεται μαχητικά, δείχνοντας το δρόμο σε όλους τους εργαζόμενους. Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε εταιρεία, κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία πρέπει να γίνει μια «Χαλυβουργία», και όλη η εργατική τάξη μια μεγάλη, συντονισμένη και αποφασισμένη «Χαλυβουργία», ένα μέτωπο ρήξης και ανατροπής μαζί με όλο το λαό, για να ανατραπούν ο εργασιακός τους μεσαίωνας, η επίθεση, η κυβέρνηση και η πολιτική τους!

Δεν θα τους περάσει!

Έξω οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί τραμπούκοι από τα συνδικάτα!
Συνέχιση και κλιμάκωση των εργατικών αγώνων για την ανατροπή της κυβέρνησης Παπαδήμου και του κοινωνικού σφαγείου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.
Και για επιδόρπιο, απολαύστε ξανά και ξανά τα ΜΑΤ και του; ασφαλίτες σε μεγάλες στιγμές "δόξας": 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.