Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Το κράτος δολοφόνος Ισραήλ επιμένει στη διαχείριση της σύγκρουσης, όχι στην επίλυσή της!



Η απόφαση διαιώνισης της ισραηλινής κατοχής των κατακτημένων Παλαιστινιακών εδαφών και του καθεστώς Απαρτχάιντ εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης είναι οριστική και αμετάκλητη.

Αυτή η θέση του βάρβαρου κατακτητή εμπεριέχεται στη δήλωση του ακροδεξιού υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ Λίμπερμαν, που υποστήριξε ότι «η ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων είναι ανέφικτη σήμερα».

Γυρνώντας την πλάτη στο ειρηνικό κάλεσμα του λαού της Παλαιστίνης και στην ενθάρρυνση της διεθνούς κοινότητας για επίλυση της μακρόχρονης σύγκρουσης, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τις εξεγέρσεις των λαών της Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής, υποστήριξε  σε ισραηλινούς διπλωμάτες στην Ιερουσαλήμ, «ότι λόγω της αναταραχής στην Μέση Ανατολή η συγκυρία είναι ακατάλληλη για μια ειρηνευτική συμφωνία με τους Παλαιστίνιους, τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Μάλιστα, ο νεοναζιστής υπουργός εξωτερικών επανέλαβε την πάγια θέση του ότι «η λέξη κλειδί στην σχέση μας με τους Παλαιστίνιους θα πρέπει να είναι η διαχείριση της σύγκρουσης και όχι η επίλυσή της», αποκαλύπτοντας ότι η συγκυρία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα από το Ισραήλ για να συνεχίσει, με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις, την σκλαβιά του λαού της Παλαιστίνης.

«Όποιος λέει ότι είναι πιθανό να επιτύχουμε ειρήνη με τους Παλαιστίνιους τα επόμενα χρόνια σφάλλει και παραπλανά [τους άλλους]», ανέφερε ο Λίμπερμαν. «Αυτή είναι η κατάσταση για την επόμενη δεκαετία. . . πρέπει να δούμε πώς θα την αντιμετωπίσουμε με έναν τρόπο που θα είναι ο καλύτερος και για τις δύο πλευρές, να διευκολύνουμε τη σταθερότητα, την οικονομική συνεργασία και τη συνεργασία για την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη στην πλευρά των Παλαιστίνιων». Ο Λίμπερμαν είπε ότι η αποχώρηση του Ισραήλ από μέρος των εδαφών που κατέχει δεν θα επέλυνε τα ζητήματα στην καρδιά της σύγκρουσης - το θέμα των προσφύγων, της Ιερουσαλήμ ή της ασφάλειας.

Οι εκπρόσωποι της ισραηλινής κυβέρνησης δεν έχασαν την ευκαιρία να επιτεθούν στην Παλαιστινιακή Αρχή, επιδιώκοντας να ρίξουν σε αυτή την ευθύνη της αποτυχίας της ειρηνευτικής διαδικασίας, με ανομολόγητο στόχο την καλλιέργεια διχαστικού κλίματος μεταξύ των Παλαιστινίων. Την αρχή έκανε και πάλι ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ κατηγορώντας τους Παλαιστίνιους ότι προσπαθούν να αποφύγουν τη διαπραγμάτευση και επέκρινε έντονα τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, όταν υποστήριξε πως έδειξε «το αληθινό του πρόσωπο» καθώς ταξίδεψε στην Τουρκία και συναντήθηκε με έναν παλαιστίνιο κρατούμενο. «Δεν έχουμε κανέναν εταίρο για την ειρήνη», είπε ο Λίμπερμαν. Για να τον ακολουθήσει ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι είπε στην ίδια εκδήλωση πως θα αρνηθεί κάθε διαπραγμάτευση με την Παλαιστινιακή Αρχή εάν στην παλαιστινιακή κυβέρνηση συμμετέχουν μέλη της Χαμάς.

Όμως το κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ, δυστυχώς, δε μένει μόνο στα λόγια, αλλά προχωρά σε δολοφονικές πράξεις τσαλαπατώντας βίαια το Διεθνές Δίκαιο, αποκαλύπτοντας ότι δεν υπάρχει κανένας φραγμός εμπρός στη φονική ισραηλινή πολιτική.

Σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ισραηλινή Αεροπορία προσέβαλε αριθμό στόχων ισλαμιστών ανταρτών και της Αλ Κάϊντα στο έδαφος του Σουδάν, στα ανατολικά της χώρας, την περασμένη εβδομάδα, όπως ισχυρίζονται πηγές από το Σουδάν. Τα μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ προσέβαλαν φάλαγγα οχημάτων, με αποτέλεσμα αριθμός ανθρώπων να χάσει τη ζωή του. Άλλη μια προσβολή έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές. Οι ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι οι επιβαίνοντες στα οχήματα ήταν αξιωματούχοι που εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο όπλων προς την Λωρίδα της Γάζας και την Χεζμπολάχ.

Η τελευταία αυτή εξέλιξη επιβεβαιώνει την πρόσφατη αρθρογραφία, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ehud Barak ενέκρινε την δημιουργία μίας μονάδας ειδικών επιχειρήσεων Task Force, η οποία βαπτίστηκε ως «Σώμα Βάθους» (Depth Corps) και θα περιλαμβάνει τμήματα των ειδικών δυνάμεων του Στρατού της Αεροπορίας και του Ναυτικού. Βασικός στόχος της μονάδας είναι η εκτέλεση πάσης φύσεως αποστολών που υπαγορεύονται από τα συμφέροντα του ισραηλινού κράτους όπως η διενέργεια δολιοφθοράς στο έδαφος εχθρικών χωρών, η υποστήριξη δυνάμεων φίλιων κρατών που έρχονται σε «θερμή» αντιπαράθεση με αντίπαλα προς το Ισραήλ κράτη, η φυσική εξόντωση ηγετών απολυταρχικών καθεστώτων που εχθρεύονται το Ισραήλ, η απαγόρευση διακίνησης πάσης φύσεως όπλων προς μη φιλικά κράτη, η πραγματοποίηση επιχειρήσεων κατά της τρομοκρατίας, σε περιοχές μακριά από το Ισραήλ, επεκτείνοντας τις δυνατότητες πραγματοποίησης αποστολών των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων σε στρατηγικό βάθος, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ισραηλινού Α/ΓΕΕΘΑ, όπως το Ιράν και το Κέρας της Αφρικής. Η νέα διακλαδική δύναμη για ειδικές επιχειρήσεις πέρα από τα σύνορα με τα όμορα και γειτονικά κράτη που δημιουργεί το Ισραήλ, αναφέρεται επίσης στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Η παραπάνω απόφαση, που αποτελεί αιχμή του δόρατος πλέον της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του Ισραήλ συνιστά μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, ένα νέο ποιοτικό στοιχείο των πολέμων της εποχής του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Η αρχή έγινε στα Βαλκάνια όταν τα δόγματα των ανθρωπιστικών πολέμων επέτρεψαν την καταστρατήγηση της αρχής του απαραβίαστου των συνόρων.  Η επίθεση της 11ης Σεπτέμβρη έδωσε την αφορμή στα ιμπεριαλιστικά κράτη να κηρύξουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, των Προληπτικών πολέμων και των Ασύμμετρων απειλών, που συνδυάζουν Ασφάλεια-Άμυνα, στρατιωτικοποιούν την Αστυνομία και παραχωρούν αστυνομικά καθήκοντα σε εθνικούς-διεθνικούς στρατούς, ψηφίζοντας τρομονόμους και πατριωτικούς νόμους που καταργούν λαϊκές ελευθερίες και στηρίζουν την επιβολή της Δικτατορίας της Αγοράς κατά του εσωτερικού εχθρού-εργαζόμενου λαού! Αυτή είναι η πρακτική του ΝΑΤΟ που ορίστηκε ως παγκόσμιος καπιταλιστικός-ιμεπριαλιστικός χωροφύλακας. Τώρα, το κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ αυτοαναγορεύτηκε σε Διώκτη-Δικαστή-Τιμωρό, έχοντας καταγράψει ως πρόβα τζενεράλε την τρομοκρατική εισβολή στο Λίβανο το 2006.
θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα το αντιπολεμικό και εργατικό κίνημα να αμφισβητήσει τις αστικές-εθνικές ανάγκες, να σταθεί αντιμέτωπο με τα αστικά-εθνικά συμφέροντα και να αντιμετωπίσει ενιαία την αντεργατική-αυταρχική-πολεμικά τυχοδιωκτική πολιτική των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-ΔΝΤ. Ο κόσμος της εργασίας δεν έχει τίποτε κοινό με τον κόσμο των αστικών κομμάτων, των εργοδοτών, των καναλαρχών και των μεγαλοδημοσιογράφων
Να απαιτήσουμε τώρα τη διακοπή όλων των σχέσεων με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Μόνος δρόμος Ειρήνης για τη Μέση Ανατολή είναι η κοινή πάλη Παλαιστινίων-Ισραηλινών εργαζομένων για την ανατροπή των κτηνωδών εκμεταλλευτικών αντεργατικών πολιτικών, της απάνθρωπης Ισραηλινής Κατοχής των εποικισμών-των Τειχών του Αίσχους και των Αποκλεισμών, η κοινή πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Μόνος δρόμος Ειρήνης στο Αιγαίο είναι η κοινή πάλη των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο, για την Ανατροπή των κυβερνήσεων της αντεργατικής λαίλαπας, του ακραίου κρατικού αυταρχισμού και της πολεμοκαπηλείας. Το Μπλοκάρισμα όλων των πολεμικών εξοπλισμών. Ανάγκη των καιρών η δημιουργία ενός Εργατικού Διεθνιστικού Μετώπου, ενός Αντιπολεμικού Αντιμιλιταριστικού Αντιεθνικιστικού Συντονισμού των κινημάτων.

Η μέρα της επίσκεψης του ισραηλινού υπουργού Άμυνας πρέπει να αποτελέσει μέρα μαχητικής αμφισβήτησης από το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα της στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτικής συμμαχίας Ελλάδας-Ισραήλ και των πολεμικών προετοιμασιών επίθεσης στο Ιρανικό λαό, ακόμη και με πυρηνικά όπλα.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.