Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Το κλομπ του μπάτσου συναντάει την τήβεννο του δικαστή Με νόμους, διατάγματα και μηχανισμούς καταστολής το χουντικό καθεστώς Παπαδήμα προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον αγωνιζόμενο λαό που αντιστέκεται στην νέα φοροκαταιγίδα που έχει εξαπολύσει για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα μιας δράκας ντόπιων και ξένων δανειστών-τοκογλύφων του ελληνικού κράτους.

Μετά την εισβολή λοιπόν που έκαναν οι μπάτσοι το πρωί στο κατειλημμένο κτήριο της ΔΕΗ, το επόμενο στάδιο της κρατικής καταστολής διαδραματίζεται τώρα με το να καθίσουν στο σκαμνί του κατηγορουμένου οι δέκα συνδικαλιστές της ΔΕΗ και οι πέντε αλληλέγγυοι που συνελήφθησαν κατά την επίθεση των ΜΑΤ στο Κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος στην Μεσογείων. Μπορεί να κατηγορούνται για πταίσματα –«διακοπή ομαλής λειτουργίας της υπηρεσίας» και ένας απ’ αυτούς για «αντίσταση κατά της αρχής»-, το μήνυμα όμως που θέλει να περάσει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου  είναι ότι δεν διστάζει να ποινικοποιήσει εργατικούς αγώνες και όποιος αντιστέκεται θα βρίσκεται αντιμέτωπος με το κλομπ του μπάτσου και την τήβεννο του δικαστή.

Αν και δεν έχουμε την καλύτερη άποψη για την μέχρι τώρα συνδικαλιστική πορεία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλου δεν μπορούμε να μην εκτιμήσουμε θετικά την στάση που κρατάει σήμερα παραθέτοντας μια απ’ τις τελευταίες δηλώσεις του:  «Η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, του Α.Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη έπιασε δουλειά. Και η δουλειά της είναι να τσακίζει το εργατικό κίνημα για να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης. Όμως ας το καταλάβουν, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι, δεν πρόκειται να γονατίσουμε, θα παραμείνουμε όρθιοι και θα αντισταθούμε μέχρι το τέλος. Και στο τέλος εμείς θα νικήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.