Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Επίδειξη αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό από οργανώσεις στη Γαλλία και το Βέλγιο


Μαζί με τον ελληνικό λαό, παλεύουμε ενάντια στη δικτατορία των αγορών

Grèce Générale παραφράζοντας το Grève Générale (γενική απεργία)
ΓΑΛΛΙΑ
Στις 17 Νοέμβρη 1973, η ελληνική νεολαία εξεγέρθηκε ενάντια στη δικτατορια των συνταγματαρχών, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την πτώση του καθεστώτος. Η ημερομηνία αυτή συμβολίζει έκτοτε στην Ελλάδα τη δύναμη του λαού να παίρνει τη μοίρα του στα χέρια του και τον αγώνα ενάντια στην αυθαιρεσία.

Αυτός ο αγώνας είναι σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ, ενάντια στις προσταγές των χρηματιστηριακών αγορών μέσω του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ. Η νέα κυβέρνηση, που συμπεριλαμβάνει και την ακροδεξιά, με επικεφαλής τον τέως υποδιευθυντή της ΕΚΤ δεν είναι παρά η μαριονέτα αυτής της τρόικας.
Εδώ και 3 χρόνια, τα πλάνα της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, που υποτίθεται ότι θα « σώσουν » την Ελλάδα, διαδέχονται το ένα το άλλο κι έχουν βυθίσει τη χώρα σε μια οικονομική και κοινωνική καταστροφή ανευ προηγουμένου. Η ανεργία αγγίζει το 18,1% του πληθυσμού και είναι μεγαλύτερη του 40% για τη νεολαία. Οι μισθοί μεσα σε δυο χρόνια μειώθηκαν κατα 40%, ενώ σχολεία και νοσοκομεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο.
Αυτή η κοινωνική καταστροφή πραγματοποιείται με πρόσχημα το ελληνικό χρέος, για το οποίο ο λαός προβάλλεται ως μοναδικός υπεύθυνος. Για παράδειγμα:
  • Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες… ενώ οι τελευταίες ευρωπαϊκές στατιστικές δείχνουν ότι ο χρόνος εργασίας είναι μεγαλύτερος στην Ελλάδα απ’ότι στη Γερμανία και τη Γαλλία.
  • Οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι είναι φοροφυγάδες…ενώ οι φόροι τους κατακρατούνται απευθείας από τους μισθούς τους.
Η επιχειρηματολογία αυτή με τις ρατσιστικές αποχρώσεις αποκρύπτει τον απεχθή χαρακτήρα του χρέους, από το οποίο επωφελούνται κυρίως :
  • Οι μεγάλες τράπεζες, που κερδοσκοπούν στοιχηματίζοντας πάνω στο ελληνικό χρέος.
  • Οι μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες όπλων ή δημοσίων έργων, που επωφελούνται από την «καλή θέληση» διεφθαρμένων πολιτικών.
  • Οι πλούσιοι Έλληνες, που απολαμβάνουν φορολογικών απαλλαγών και «οικονομικών παραδείσων».
… και σίγουρα όχι το σύνολο του πληθυσμού.
Παρουσιασμένα σαν σχέδια « σωτηρίας », τα ευρωπαϊκά πλάνα που επιβάλλονται στην Ελλάδα δεν επιτρέπουν τη ρήξη με τον φαύλο κύκλο του χρέους. Δεν προσφέρουν καμια βοήθεια στον ελληνικό λαό, παρά μόνο στους τομείς που κερδοσκόπησαν κι εξακολουθούν να κερδοσκοπούν από την απάτη του χρέους.
Η απάτη αυτή είναι παγκόσμια και η Ελλάδα είναι το πειραματόζωό της: όπως παντού στην Ευρώπη, το απεχθές χρέος γίνεται η αφορμή για κοινωνικές και δημοκρατικές οπισθοδρομησεις. Στη Γαλλία, το σχέδιο Φιγιόν αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα.
Ωστόσο, παρά το επίπεδο της καταστολής, η Ελλάδα είναι επίσης ένα εργαστήρι των αντιστάσεων που αναπτύσσονται παντού στον κόσμο, από τη Μαδρίτη μέχρι τη Γουόλ Στριτ. Η εναντίωση στις πολιτικές της λιτότητας στη Γαλλία δεν μπορεί να είναι ξέχωρη από την αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό.
Γι’αυτό το λόγο, καλούμε σε συγκέντρωση ενάντια στη δικτατορία των αγορών τη συμβολική αυτή μέρα της 17ης Νοέμβρη στις 7μμ στο Παρίσι, μπροστά από το συντριβάνι των Αθώων (fontaine den Innocents) στην οδό Saint – Denis 43.

Πρώτες υπογραφές:

Aitec – IPAM
Attac
CADTM
Fondation Copernic
Initiative des étudiants et travailleurs grecs à Paris
NPA
Alternatifs
PG
PCF
ΒΕΛΓΙΟ
Κάλεσμα της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στην Ελλάδα που αντιστέκεται έξω από την πρεσβεία μας στις Βρυξέλλες, αύριο στις 5 το απόγευμα τοπική ώρα
Όπως το 1973 οι φοιτητές αντιστάθηκαν και επαναστάτησαν ενάντια στη στρατιωτική χούντα σήμερα αντιστεκόμαστε στη χούντα των τραπεζιτών
Ενάντια σε αυτή χούντα φωνάζουμε :
OXI ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ -
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ
Το κείμενο στη Γαλλική είναι εδώ
http://solidarity-greece.blogspot.com/2011/11/appel-un-rassemblement-protestataire.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.