Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ. Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ. ΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ ΑΡΑΓΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ;



Γράφει ο Δημήτρης Κυπριώτης
Χιλιάδες οικογένειες θα βρεθούν στην κυριολεξία στο δρόμο, αφού στους ήδη  άνεργους που έχει μια οικογένεια, πιθανόν να προστεθούν και κάποιοι άλλοι, αν  μέχρι το τέλος του χρόνου περάσουν στην εργασιακή εφεδρεία 30.000 σημερινοί εργαζόμενοι του Δημόσιου τομέα. 


Το κακό όμως δε σταματάει εδώ. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι για τα επόμενα 2 χρόνια, όταν στην εργασιακή εφεδρεία, στην ουσία στην  απόλυση, θα περάσουν 300.000 άνθρωποι.! 





Από τις σημερινές εξελίξεις φαίνεται  ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι περισσότερο συνεπής με τη δέσμευσή του,  ότι ΄΄στόχος του είναι κάθε οικογένεια να έχει τουλάχιστον 1 εργαζόμενο΄,  από όταν  ανέλαβε Πρωθυπουργός με το μεγάλο ψέμα ότι  (ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ). 


Χαρά όμως στη σημερινή  γεναιοδορία που επέδειξε ο  Προέδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Τύφλα νάχει ο ΦΡΗΝΤΜΑΝ! 


Και δε φτάνουν μόνον αυτά. Έχουμε και το δούλεμα που παίζεται στην πλάτη του λαού. 




Χαίρεται και κομπάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο πολύς κ. Μόσιαλος, που μας κάνει τη χάρη και είναι υπουργός μας, γιατί τάχα η ΝΔ είχε μιλήσει για 60.000 εργαζόμενους στην εφερδεία μέχρι το τέλος του 2011, ενώ η λαοπροβλητη και φιλολαική  κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βάζει στην εφεδρεία ΜΟΝΟ 30.000.!!  ''Ε ρε σανίδα που σας χρειάζεται''!


Αν όμως σκεφτούμε τι πρόκειται να μας συμβεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, τότε δε θάπρεπε όλοι αυτοί οι κύριοι που έφεραν τον ελληνικό λαό σε αυτήν την κατάσταση και τη θέση, όχι μόνο να μη μπορούν να κυκλοφορούν στους δρόμους, αλλά να μη ξεμιτίζουν καν από το κατώφλι της πόρτας τους. Αλλά μάλλον έτσι θα γίνει. 


Μετά τις σημερινές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου,  σε λίγες ημέρες θα απολαύσουμε για μια ακόμη φορά το σήριαλ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ,  που ενώ  κάνουν δήθεν τους άγριους και τους δήθεν  εξοργισμένους,  στο τέλος την ώρα που θάρχεται το Νομοχέδιο στη Βουλή για ψήφιση, αυτοί  γνωρίζουν πολύ καλά τον μοναδικό τους ρόλο, που εδώ και 2 χρόνια τον παίζουν με πλήρη συνέπεια, το ρόλο της ΚΟΤΑΣ !


Και το σπουδαιότερο κάτι που δεν τονίστηκε όσο θάπρεπε.  Στην εφεδρεία θα  περνάνε οι υπάλληλοι με διαδικασία επιλογής, στην οποία όμως βαρύνοντα λόγο έχει  η Τρόικα και αυτοί που θα μας κοπιάσουν σε λίγες ημέρες όπως ζήτησε ο Πρωθυπουργός μας!  για να   πλαισιώσουν τον ύπατο γερμανό αρμοστή ! 




 Στην όλη υπόθεση όμως, υπάρχουν πολύ σοβαρά ερωτήματα σε σχέση με τα αποτελέσμα που θα έχει η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, όπως αυτή έχει δρομολογηθεί και όπως  εξελίσσεται και καλό θα  είναι αυτά τα ερωτήματα να  είναι κοινά για όλους μας., για να υπάρξουν ενδεχομένως και κοινές απαντήσεις. Δηλαδή,


Οι απολυόμενοι σκέφτονται άραγε να αντιδράσουν και πως; 
 Οι υπόλοιποι τι θα κάνουμε; 
Θα παραμείνουμε απαθείς να βλέπουμε αυτόν τον αφανισμό των συνανθρώπων μας επειδή σε αυτήν τη φάση το μέτρο δεν πιάνει και εμάς;


Καλό θα είναι λοιπόν  να δώσουμε γρήγορα τις απαντήσεις μας στους εαυτούς μας και να αναλάβουμε δράση ΑΜΕΣΑ, γιατί ΜΟΝΟ με δράση και ενότητα στη βάση θα σταματήσει αυτό το πραγματικο προγκρόμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.