Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΖΑΚΗΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ 22-10-11 ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΡΑΔΙΟ9




1 σχόλιο:

  1. Ο Κος Καζάκης υποστηρίζει ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να κόψει χρήμα όπως κάνει η Fed γιατί τα ενεργητικά των Ευρωπαϊκών τραπεζών είναι πολλαπλάσια του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ, λέγοντας ότι αυτό θα προκαλέσει πληθωρισμό.
    Πληθωρισμός θα υπάρξει μόνον άν το καινούργιο χρήμα μετακυλίσει στην πραγματική οικονομία και όχι αν χρησιμοποιηθεί για να καλύψει ηλεκτρονικές "τρύπες" Τραπεζικών ισολογισμών. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό άν σκεφθεί κανείς πως το μεγάλο πρόβλημα δεν ξεκίνησε από τα χρέη των ιδιωτών πρός τις τράπεζες αλλά από τα χρέη των κρατών προς τις "αγορές" (βλ. Goldman Sachs & Cia).
    Στην ουσία οι πραγματικοί ιθύνοντες (βλ. Rothschild & Joint Stock Co.) αρνούνται να "κόψουν" χρήμα -μέσω της δημιουργίας ευρω-ομολόγου π.χ.-, όχι γιατί φοβούνται τον πληθωρισμό αλλά γιατί επιδιώκουν την ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ αυτής της προκατασκευασμένης οικονομικής κρίσης με στόχο τον αφανισμό της Ευρωπαϊκής (μεσο)αστικής τάξης που αποτελεί και το μεγαλύτερο εμπόδιο στην τελική πραγμάτωση των σχεδίων τους, δηλ. της νέας τάξης πραγμάτων.
    Οπως είπε ο Πούτιν, η επίλυση του Ελληνικού προβλήματος στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι ζήτημα πολιτικό και όχι οικονομικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.