Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

Αθλιότητα, αναλγησία, απανθρωπιά«Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το ειδικό τέλος των ακινήτων που ουσιαστικά εκβιάζει τόσο τη ΔΕΗ όσο και στους άλλους εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος, επιβάλλοντάς τους πρόστιμο αν δεν κόβουν το ρεύμα στους φορολογούμενους που δεν πληρώνουν το χαράτσι. Το πρόστιμο θα ισούται με το τέλος προσαυξημένο κατά 25% και θα υποχρεούται να καταβάλει η ΔΕΗ ή ο εναλλακτικός πάροχος. Παράλληλα η εταιρία θα ενημερώνει το δημόσιο για τους οφειλέτες αυτούς προκειμένου να κινηθούν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης της οφειλής».

Η παραπάνω είδηση είναι σχεδόν ομοιότυπη σε πολλά ΜΜΕ (Εδώ από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα της «Ελευθεροτυπίας».

Τώρα πώς να σχολιάσουμε αυτή την εξέλιξη. Αν σε περασμένη ανάρτησή μας μιλούσαμε ότι μας κυβερνά μια δράκα πολιτικών απατεώνων και  οικονομικών δολοφόνων του λαού τώρα ποια μπορεί να μιλάμε ότι έχουμε και καθεστώς χούντας που το μόνο που του απομένει είναι να ανοίξει στρατόπεδα συγκέντρωσης και τόπους εξορίας για όσους δεν υπακούουν στις εντολές του. Δεν μπορεί να μιλάμε ούτε για αναλγησία και απανθρωπιά. Στο αποφασίζουμε και διατάσσομαι τις μνημονικής κυβέρνησης δεν χωράει καμιά ανυπακοή. Δεν θα μας παραξενεύσει το γεγονός αν κάποια στιγμή κατεβάσουν και τα τανκς στους δρόμους για να υλοποιήσουν τις επιδιώξεις τους.  (Δυστυχώς αυτή είναι η κατάληξη όταν η αστική τάξη διεξάγει χωρίς αντίπαλο ταξικό πόλεμο).
Παραθέτουμε ένα σχετικό κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου από τον σημερινό «Ριζοσπάστη»:
Πριν το χαράτσι: 1,16 εκατομμύρια (!) διαταγές διακοπής ρεύματος. Μετά το χαράτσι πόσες;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της εταιρείας, μέσα στο 2010 η ΔΕΗ εξέδωσε 1.160.000 εντολές για διακοπή ρεύματος!
Δηλαδή, πέρσι, πριν ακόμα έρθουν τα μεσοπρόθεσμα και τα εφαρμοστικά, πριν ο ΦΠΑ πάει στο 23% και πριν την «εργασιακή εφεδρεία», πάνω από 1 εκατομμύριο λαϊκά νοικοκυριά και μικρομάγαζα είχαν φτάσει σε τέτοιο βαθμό εισοδηματικής καχεξίας που αδυνατούσαν να πληρώσουν εμπρόθεσμα το ρεύμα.
*
Από αυτές τις 1.160.000 διαταγές διακοπής εκτελέστηκαν οι 254.000!
Δηλαδή, μέσα στο 2010 ως συνέπεια των όσων - μόνο μέχρι εκείνη τη στιγμή - είχαν υποστεί οι λαϊκές οικογένειες και οι βιοπαλαιστές,
οι 254.000 από αυτούς, μη έχοντας χρήματα να πληρώσουν, έμειναν για κάποιο διάστημα χωρίς ηλεκτρικό.
*
Σύμφωνα με τα στοιχεία που φτάνουν μέχρι τον Ιούλιο του 2011, από εκείνες τις 254.000 περιπτώσεις διακοπής του ρεύματος, οι περίπου 100.000 παραμένουν εν ισχύι!
Δηλαδή, χωρίς να υπολογίζεται τι έχει συμβεί εντός του 2011, μόνο από το 2010 περίπου 100.000 οικογένειες, μαγαζιά κλπ. δεν έχουν ρεύμα γιατί δεν βρήκαν ποτέ τα χρήματα για την επανασύνδεσή του.
*
Και ενώ έτσι έχουν τα πράγματα.
Ενώ η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο λαός έχει ως συνέπεια πάνω από ένα εκατομμύριο οικογένειες (με δυο, τρία ή περισσότερα μέλη) να μην έχουν τα λεφτά για να πληρώσουν το ρεύμα στην ώρα του.
Ενώ εκατοντάδες χιλιάδες έχουν χρεοκοπήσει σε τέτοιο βαθμό που τους κόβεται το ρεύμα.
Ενώ στην Ελλάδα ο λαός πέρσι είτε αγκομαχούσε είτε αδυνατούσε πλήρως - και αποδεδειγμένα - να πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος (σ.σ.: πόσο μάλλον φέτος με το νέο χαράτσι!)
έρχονται - οι άθλιοι - και όχι μόνο προσθέτουν κι άλλο φόρο στον εξουθενωμένο λαό, όχι μόνο επιβάλλουν το νέο χαράτσι στα ακίνητα, αλλά το επιβάλλουν και μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ!
Δηλαδή, μέσω των λογαριασμών που ήδη - όπως καλύτερα από τον καθένα γνωρίζουν οι ίδιοι και οι Υπηρεσίες τους - εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν να τους πληρώσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.