Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Η κοινωνική ευαισθησία ΓΑΠ- ΔΝΤ- ΟΟΣΑΟ πρωθυπουργός αναφέρεται συχνά τελευταία σε ένα «νέο μοντέλο ανάπτυξης», που θα αντικαταστήσει το υπάρχον το ονομαζόμενο της μεταπολίτευσης. Φυσικά δεν προσδιορίζει συγκεκριμένα τα χαρακτηριστικά του νέου «μοντέλου» και επαναλαμβάνει τα γνωστά περί πράσινης ανάπτυξης και λοιπές ιστορίες για αγρίους.
Επί του παρόντος, το μόνο μοντέλο που εφαρμόζεται στη χώρα είναι αυτό του ΔΝΤ που υλοποιεί χειροκροτούμενη από τους απανταχού νεοφιλελεύθερους η κυβέρνηση.
Το μοντέλο αυτό περιλαμβάνει «βουλγαροποίηση» των αμοιβών και των εργασιακών σχέσεων, πώληση όλων των κερδοφόρων κρατικών επιχειρήσεων, συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, συντάξεις στα όρια της επιβίωσης.
Ο ΟΟΣΑ και οι λοιποί συνδαιτυμόνες του πρωθυπουργού, το αποκαλούν αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Στα απλά ελληνικά ονομάζεται μείωση εισοδημάτων για την πλειοψηφία των πολιτών και νέες ευκαιρίες πλουτισμού για τους έχοντες.
Αυτό είναι το νέο μοντέλο που εννοεί ο κ. Παπανδρέου;. 
Βαθύ Πράσινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.