Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Οικογένεια τέλος λόγω Μνημονίων...Οι νέοι Έλληνες σήμερα δεν κάνουν παιδιά. Μεταθέτουν ή αναβάλλουν για αργότερα τον οικογενειακό προγραμματισμό εξαιτίας του αβέβαιου μέλλοντος που αντιμετωπίζουν. 

Μία ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων ηλικίας 30 έως 40 ετών, είναι αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα λόγω των οποίων διστάζουν να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια, αναφέρει το Spiegel – Online σε ρεπορτάζ που έγινε στη χώρα μας και έχει τίτλο «Παιδιά; Αργότερα! Ίσως».
 

Η δυσμενής οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα σε συνδυασμό με το ολοένα αυξανόμενο ποσοστό της ανεργίας προκαλούν φόβο στους Έλληνες που ονειρεύονται να αποκτήσουν απογόνους. Η έλλειψη στήριξης από το κράτος το οποίο περικόπτει τις θέσεις σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, εντείνουν τα αισθήματα δυσχέρειας και δυσφορίας που αφορούν τον οικογενειακό προγραμματισμό.
 


Το φαινόμενο της «Γενιάς των 700 ευρώ» αναστέλλει τα σχέδια των νέων για δημιουργία οικογένειας. Παρά το γεγονός ότι ένα σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων νεαρής ηλικίας έχουν αποκτήσει πανεπιστημιακή μόρφωση, οι προοπτικές για ένα οικογενειακό μέλλον φαντάζουν ελάχιστες έως και μηδενικές καθώς αρκετοί από αυτούς εργάζονται υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης, ενώ μένουν στο πατρικό τους σπίτι και μετά την ηλικία των 30 διότι δεν τα βγάζουν πέρα οικονομικά. Η διαρκής απειλή της απόλυσης και οι περιορισμένες πιθανότητες εύρεσης μίας άλλης εργασίας κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.
 

Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες οι Ελληνίδες αναγκάζονται να μεταθέσουν τη μητρότητα για αργότερα. Το 1975 οι Ελληνίδες αποκτούσαν το πρώτο τους παιδί σε ηλικία 25,9 ετών κατά μέσο όρο, ενώ το 2009 ο μέσος όρος που καταγράφηκε ήταν η ηλικία των 31,1 ετών.
 

Η χώρα μας έρχεται πρώτη στον αριθμό εκτρώσεων πανευρωπαϊκά και διεκδικεί το παγκόσμιο ρεκόρ εκτρώσεων με 140 διακοπές κύησης ανά 1000 Ελληνίδες. Σε 300.000 υπολογίζονται οι εκτρώσεις ετησίως στο σύνολο του πληθυσμού αν και τα συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία δεν θεωρούνται ασφαλή.
Απο Tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.