Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011

Αντίσταση δια του ρεφενέ...thumb
Της Τζένης Κ.
Τα Χρηματιστήρια αλαλάζουνε, οι Οίκοι αλυχτάνε και μας, με μια υπογραφή στη σχετική εγκύκλιο, ο Καπελέρης μας έβαλε καπέλο τσιμεντένιο. Την ενοχή, την απαξίωση, την έλλειψη προοπτικών, την αφαίμαξη, την ανεργία, τη γενική  κοινωνική σκληρότητα, κουτσά- στραβά τις αντέξαμε… Τώρα πάνε να μας χτυπήσουνε εκεί που πονάμε. Στην εστίαση. Μ’ αυτό το ανελέητο 23% του ΦΠΑ… από την 1η του Σεπτέμβρη… σε όλα τα αγαθά που καταναλώνονται επιτόπου (επί τόπου ευάερου και ευήλιου) μας ρίξαν στο ψαχνό.
Διότι –το λέμε σοβαρά- ακόμα κι όταν ο κόσμος καίγεται, ακόμα κι όταν το σύμπαν καταρρέει (έτσι κι αλλιώς πρόκειται για ένα σύμπαν όπως το ονει-ρεύτηκαν άλλοι) …με μια ταβέρνα, με μια ατομική ποικιλία στα τέσσερα (αγγουράκι πολύσπορο, τυράκι που έγινε μονάχο του ροκφόρ, μυρωδάτο σαλαμάκι της Κατίνας κλπ) και ουζάκι… στήνονται και ξεστήνονται πολλά σύμπαντα από βασιλιάδες, δικτάτορες, Θεούς και κοσμοκράτορες… που αίφνης γίνονται ευθείς… Αν όμως ρημάξει η ταβέρνα, αν ατροφήσει το Συμπόσιο κι η Εκκλησία του μεζεδάτου Δήμου, αν οι καβάντζες μας τελειώσουν σε βαθμό επιστροφής στο κέλυφος της μονάδας,… ο φιλόσοφος ελληνισμός τελείωσε.
Μοναδική λύση: Η αντίσταση δια του ρεφενέ και της παρέας εσωτερικού χώρου. Έλληνες γρηγορείτε. Ενημερωθείτε. Πληροφορηθείτε ποία είναι τα κενά της σχετικής εγκυκλίου. Αν το ψημένο σάντουιτς –όπως πληροφορούμαστε- λαμβάνει ΦΠΑ 23% και το άψητο 13% , πάρτε ένα άψητο, ψήστε το στο μπαλκόνι σας και μοιραστείτε το με την πρώην παρέα του τσιπουράδικου. Ξυπνήστε τη μάνα σας να φτιάξει κολοκύθια τηγανητά. Δωροδοκήστε τη γυναίκα και την αδελφή σας με ένα σινεμά εξτρά, με μια σακούλα πασατέμπο α λα φίφτυς. Η φτώχια θέλει αυτοοργάνωση…
Θα κάνουμε αντίσταση σε μικρούς πυρήνες, σε παρέες που μυρμηγκιάζουνε.
Κι οι Οίκοι ας κάνουν φίκι- φίκι  κι ας γίνουν φίκοι… Στα φθινοπωρινά μπαλκόνια μας…

Σχετικές Φωτογραφίες
  • Αντίσταση δια του ρεφενέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.