Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Β. ΣΟΪΜΠΛΕ: ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ 'ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ' ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!
ΚΥΝΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ "ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ" ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!

 Να περιοριστεί η κυριαρχία "προβληματικών" κρατών της Ευρωζώνης προτείνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern. 
  «Η (ευρωπαϊκή) ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει, και κράτη με προβλήματα που λαμβάνουν βοήθεια πρέπει σε αντάλλαγμα (!) να παραχωρούν μέρος της κυριαρχίας τους στην ΕΕ» υποστηρίζει. 

Κοινώς, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών και οι τρεις χώρες της ευρωπεριφέρειας που είναι σεΜνημόνιο (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία) αλλά και όποιες άλλες αποδειχτούν στο μέλλον "προβληματικές" (Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο...), θα πρέπει να περιπέσουν σε καθεστώς "οικονομικού προτεκτοράτου" της ΕΕ! 

Και σε τελική ανάλυση, σε "οικονομικά προτεκτοράτα" της Γερμανίας στο βαθμό, που η τελευταία αποτελεί μακράν την κυρίαρχη ιμπεριαλιστική δύναμη στην ΕΕ και στην ΟΝΕ.

ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΤΕ ΦΥΓΕΤΕ!

Κραδαίνοντας μάλιστα "κούφιες" απειλές, ο Β. Σόιμπλε, συνεχίζει: Η επιλογή αυτή είναι «σε κάθε περίπτωση καλύτερη από το να εκδιωχθούν υπερχρεωμένα κράτη από την ευρωζώνη» εκτιμά.
Φαίνεται, μάλλον πως ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, δεν ζυγίζει ρεαλιστικά την πιθανότητα, τα λαϊκά στρώματα των χωρών της ευρωπεριφέρειας, να διαλέξουν με ευχαρίστηση την επιλογή τηςαποχώρησης από την ευρωζώνη και της ρήξης με την ΕΕ, προκειμενουν να μην καταλήξουν να μετατραπούν οι χώρες τους σε "κινεζοποιημένες" μισοαποικίες του Βερολίνου και τωνΒρυξελλών!
Πόσώ μάλλον όταν ο ίδιος εκτιμά, πως για παράδειγμα η Ελλάδα από το 2012, θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα*, μην έχοντας δηλαδή καμία απολύτως ανάγκη ούτε τις αγορές ούτε τα τροϊκανά δάνεια...

ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΕΣ ΠΡΟΣ ΕΚΤ - EFSF: ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΟΣΟ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ" ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ!

Οι ντιρεκτίβες και οι απειλές του Β. Σόιμπλε, δεν σταμάτησαν όμως στην ευρωπεριφέρεια. Αντιθέτως, στο στόχαστρο του γερμανού "τσάρου της οικονομίας" μπήκαν και υπερεθνικοί θεσμοίτης ΕΕ όπως η ΕΚΤ και το EFSF.
«Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της ΕΚΤ... δεν την κριτικάρουμε. Ιδεωδώς, το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και αντίστροφα» λέει, καλώντας έτσι την ΕΚΤ, να σταματήσει να μπλέκεται στα πόδια των πολιτικών διαδικασιών εντός της ΕΕ (Σύνοδος Κορυφής ,Eurogroup, ECOFIN κλπ), όπου κυριαρχεί η Γερμανία!
Βλέπουμε, λοιπόν, πως σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, η έτσι και αλλιώς απαράδεκτη και μονεταριστικής εμπνεύσης έννοια της ανεξαρτησία της ΕΚΤ, πάει περίπατο, στο βαθμό που η ΕΚΤ δεν συμφωνεί με το Βερολίνο! Προφανώς, βέβαια, η μονεταριστική ανεξαρτησία της ΕΚΤ, θα μπορεί να ισχύει για όλους τους άλλους παίκτες εντός της ΕΕ...
Τέλος, με επιστολή του που εξασφάλισε το Reuters, o Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστηρίζει πως η γερμανική κυβέρνηση είναι αντίθετη στη χορήγηση «λευκής επιταγής» στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) για την αγορά ομολόγων στην δευτερογενή αγορά. Κοινώς,ακόμα και η δυνατότητα της επαναγοράς ομολόγων, εάν και εφόσον θεσπιστεί φυσικά, θα πρέπει να έχει, τουλάχιστον, την "σύμφωνη γνώμη" της Γερμανίας...

* Ως πρωτογενές πλεόνασμα (ή έλλειμμα) ορίζεται το αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού χωρίς να υπολογίζονται οι δαπάνες εξυπηρέτησης του Δημοσίου Χρέους

http://www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.