Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ο "Ανθύπατος των ΗΠΑ"




 «Ανθύπατο των ΗΠΑ που πούλησε την Ελλάδα για να την … σώσει» χαρακτηρίζει στο πρωτοσέλιδο της η ομογενειακή εφημερίδα της Αμερικής «Καλάμι» τον τύποις Ελληνα πρωθυπουργό.

Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα σημειώνει: «- Το εύρος του εξευτελισμού της Ελλάδας (του «
 υπερήφανου λαός της Ελλάδας» που είπε ο πρωθυπουργός George A. Papandreou, τον οποίο η κυβέρνησή του τον οδήγησε να ζει υπό κατοχικό καθεστώς για τα επόμενα 40 χρόνια), γίνεται καλύτερα αντιληπτό, από το γεγονός ότι στην συμφωνία στήριξης της Ελλάδας -21 Ioυλίου- περιλαμβάνεται και ένας... τουρκικός τραπεζικός όμιλος, ΑΚ Bank. Mάλιστα στο μετοχικό κεφάλαιό τoυ, συμμετέχει με σημαντικό ποσοστό το ταμείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων!

37 χρόνια από την πτώση της χούντας (1974)... Ζήτω η νέα ελληνική πολιτική-κομματική χούντα της διαφθοράς, αρπαχτής, ασυλίας, παραγραφής, ατιμωρησίας».
 

Δεν θα συμφωνήσουμε φυσικά με την εφημερίδα ότι πρόκειται περί «εξευτελισμού της Ελλάδας». Πρόκειται για εξευτελισμό της ντόπιας αστικής τάξης τα συμφέροντα της οποίας εξυπηρετεί ο ΓΑΠ και η οποία συμμάχησε με τα ξένα αρπακτικά για να λεηλατήσουν λαό και τόπο. 


Κάποια στιγμή πρέπει να δώσουμε βαρύτητα και σε κάποια θεωρητικά κείμενα. Γιατί σίγουρα διαφορετικά εννοούν την λέξη «πατρίδα» οι καταπιεστές και οι καταπιεζόμενοι που ζούμε σ’ αυτή την χώρα.
 
Με την πρώτη ευκαιρία θα ασχοληθούμε με ένα απόσπασμα απ’ το κομουνιστικό Μανιφέστο που έχει παρεξηγηθεί από πολλούς και αρκετές φορές σκόπιμα:
«Οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα. Δεν μπορεί να τους πάρεις αυτό που δεν έχουν. Αφού, όμως, το προλεταριάτο πρέπει κατ' αρχήν να κατακτήσει την πολιτική εξουσία, να ανυψωθεί σε εθνική τάξη, να συγκροτηθεί το ίδιο σαν έθνος, είναι και το ίδιο ακόμα εθνικό, αν και σε καμιά περίπτωση με την έννοια που δίνει η αστική τάξη».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.