Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Με τα μάτια των Ελλήνων αστών... .Πρόσφατα το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» φιλοξένησε στην ηλεκτρονική του έκδοση ένα ανθολόγιο φωτογραφιών με θέμα την καλπάζουσα φτώχεια των λαϊκών στρωμάτων στην Ελλάδα. 
Μερικές από τις φωτογραφίες ήταν καταθλιπτικές, από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα ιδιαίτερα, όπου το ψάξιμο των σκουπιδιών έχει γίνει τρόπος επιβίωσης για απροσδιόριστο, αλλά οπωσδήποτε μεγάλο, αριθμό ανθρώπων. 
Οι εικόνες δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από αντίστοιχες σκηνές στην Αφρική ή στην πολλές φορές «διασωθείσα» μέσω «αναδιαρθρώσεων χρέους» Λατινική Αμερική.
Την Παρασκευή 22 Ιούλη, την επαύριο της νέας «θριαμβευτικής διάσωσης» της ελληνικής οικονομίας μέσα από την επέκταση και τον εκβαρβαρισμό - πώς αλλιώς να το πούμε - 
των χρεών και των πολυποίκιλων δεσμών που υπόσχονται νέα δεινά για το λαό και τους εργαζόμενους, η «Καθημερινή» δημοσίευσε τη δική της εκδοχή για το ποιος υποφέρει στη χώρα. 
Η δική της κεντρική εικόνα έδειχνε ξένους τουρίστες οι οποίοι «υπέφεραν τρομακτικά» καθώς το «μπλόκο» των ταξί τους υποχρέωνε να διανύσουν εκατό ή διακόσια μέτρα με τα πόδια πριν επιβιβαστούν στα τουριστικά λεωφορεία. 
Αληθινός Γολγοθάς....
Η αστική τάξη στις δόξες της... 
Με αλαζονεία αντάξια της Μαρίας Αντουανέτας, βλέπει μόνο όσα θέλει να δει, καταλαβαίνει μόνο όσα αφορούν τα δικά της στενά συμφέροντα. 
Καλόν ύπνο, λοιπόν ...και προσοχή στο απότομο ξύπνημα!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.