Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΤαξίΣτο βίντεο που παραθέτουμε βλέπουμε πώς παρουσίασε το μεσημβρινό δελτίο του Mega τις κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων. Εδώ να γράψουμε κάποια πράγματα.
Δεν ξέρουμε τι αποτέλεσμα θα έχει η αυριανή συνάντηση του Ραγκούση με την Πανελλήνια Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί που πραγματοποιείται μετά την προτροπή του τύποις πρωθυπουργού κατά την χθεσινή ομιλία του στην βουλή.
Δυο γεγονότα θέλουμε να υπογραμμίσουμε πριν παραθέσουμε την ανακοίνωση που μας ήρθε από την «Πρωτοβουλία Αυτοαπασχολούμενων στα Ταξι από τα κάτω».

Ότι απέναντι στις κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων στέκεται όλο το αστικό πολιτικό σκηνικό. Από το κόμμα της Μπακογιάννη μέχρι το πολιτικό μόρφωμα του Κουβέλη. Ξεκάθαρη θέση υπέρ των κινητοποιήσεων έχει πάρει μόνο το ΚΚΕ με δήλωση της Α. Παπαρήγα:
«Στηρίζουμε τους αγώνες των ταξιτζήδων γιατί αυτοί οι αγώνες στρέφονται αντικειμενικά εναντίον των μεγάλων εταιρειών που θα επικρατήσουν στον κλάδο σε βάρος των μικρών αυτοαπασχολουμένων».

Το δεύτερο είναι ο τρόπος που παρουσίασε το Mega –το βλέπουμε στο βίντεο που έχουμε αναρτήσει- το επεισόδιο που προκάλεσαν οι απεργοί στο κτίριο που στεγάζεται το συγκρότημα ΜΜΕ του Αλαφούζου. (Πιθανόν ξέροντας ότι έρχεται και η σειρά τους).
Ανέφεραν ότι οι απεργοί προκάλεσαν «βανδαλισμούς και καταστροφές στις εγκαταστάσεις του Σκάϊ», προφανώς περιμένοντας να ρίξουν ροδοπέταλα στο κτίριο που σταβλίζονται οι δημοσιοκάφροι πουσυκοφαντούν, προβοκάρουν, διαστρεβλώνουν, κάθε εργατική κινητοποίηση. Το ίδιο έγινε και στην απεργία που αναφερόμαστε. Ολες αυτές  τις μέρες που οι ταξιτζήδες βρίσκονται στον δρόμο τα ΜΜΕ του Αλαφούζου  δεν τους αρκούταν  να στηρίζουν με κάθε τρόπο την άγρια επίθεση που έχει εξαπολύσει η μνημονική κυβέρνηση του ΓΑΠ, στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, στην απεργία των ταξιτζήδων  προχωρούσαν και στην ολοφάνερη παραποίηση γεγονότων σε τέτοιο βαθμό που η διατεταγμένη υπηρεσία που εκτελούν γίνεται ολοφάνερη.
Όχι ότι τα άλλα καθεστωτικά ΜΜΕ είχαν διαφορετική τοποθέτηση, αλλά κάποια προσπάθησαν να κρατήσουν τα προσχήματα και να μην γίνουν ανοιχτά φερέφωνα της κυβερνητικής πολιτικής όπως έκανε ο Σκάϊ.
Ας αφήσουμε όμως καλύτερα να μιλήσουν οι εργαζόμενοι στα ταξί που συσπειρώνονται στην «Πρωτοβουλία Αυτοαπασχολούμενων στα Ταξι από τα κάτω».

Ούτε βήμα πίσω, απεργία διαρκείας, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!

H δωσίλογη κυβέρνηση Παπαντρέου-Θαθαντρέου βρισκόμενη σε διατεταγμένη υπηρεσία εξαπέλυσε πόλεμο σε άλλη μία κοινωνική ομάδα, στους αυτοαπασχολούμενους στα ταξί. Αφού διέλυσαν τους εργαζόμενους στα φορτηγά πέρυσι την ίδια εποχή και τους υπάλληλους στις δημόσιες συγκοινωνίες, αφού παρέδωσαν το εθνικό δίκτυο (τρενα, αεροδρόμια, ΟΑ, λιμάνια, εθνικούς δρόμους κλπ) σε ιδιωτικές εταιρείες που απαρτίζονται από τυχοδιώκτες και τζάμπα μάγκες αποφάσισαν να βάλουν χέρι και στο ταξί για να τελειώνουν με το φιλέτο που λέγεται ‘Μεταφορές’ παραδίδοντάς τα σ’ αυτούς που τους καθοδηγούν δηλαδή στη ντόπια και υπερεθνική ελίτ. Στρατηγό αυτού του εγχειρήματος ο Παπαντρέας όρισε τον ηττημένο από τη Μάχη της Κερατέας, το σοβαρό και αποφασισμένο παιδί από την Πάρο, τον Γ. Ραγκούση.

Άλλωστε ο Γιωργάκης Παπαντρέου πρέπει να πλασάρεται από τα Μέσα Μαζική Εξαπάτησης ως ο Πρωθυπουργός που δίνει σκληρή μάχη στο εξωτερικό για τη σωτηρία της πατρίδας, για το καλό του τόπου, για το εθνικό συμφέρον. Σ αυτό το σημείο είναι που οι ιδιοκτήτες καναλιών ενεργοποιούν τα παπαγαλάκια τους και τους τηλε-κανίβαλους αστέρες τους για να παραπληροφορήσουν, να δημιουργήσουν σύγχυση και φόβο στο τηλεοπτικό κοινό που κάθε μέρα όλο και περισσότερο καταλαβαίνει τον ρόλο τους. Είναι το σημείο που το συμφέρον του ντόπιου κεφαλαίου βαφτίζεται εθνικό συμφέρον από τους πολιτικούς και τα παπαγαλάκια τους, η σωτηρία των ελληνικών και ξένων τραπεζών ταυτίζεται με τη σωτηρία της πατρίδας, το καλό των πλουσίων μετονομάζεται σε καλό του τόπου, η παράδοση των ταξί στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο βαφτίζεται με την εύηχη λέξη της δήθεν «απελευθέρωσης» ή με τον ωραίο στο άκουσμα χαρακτηρισμό του «ανοίγματος κλειστών επαγγελμάτων» θυμίζοντάς μας τον περίφημο «Eκσυγχρονισμό» Σημίτη και την πρωτοπόρα «Επανίδρυση του Κράτους» του Καραμάν-Αλή.

Η απάντηση μας σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου, μέσω των πολιτικών του πιονιών, ήταν να προβούμε σε απεργία διαρκείας για να αποφευχθεί η παράδοση των ταξί στο εγχώριο και ξένο κεφάλαιο. Και η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε τόσο από την μαζικότητα και την αποφασιστικότητα των κινητοποιήσεων όσο και από το ότι αυτές οι κινητοποιήσεις είναι πολύπλευρες, διαφορετικές και ακομμάτιστες. Πόνταραν και ποντάρουν στον κοινωνικό αυτοματισμό δηλαδή στο να ταχθεί η κοινή γνώμη εναντίον μας αλλά και στο ότι γρήγορα θα κουραστούμε.

Αφού συμπέραναν ότι αυτοί οι μηχανισμοί δεν μας πτοούν, έθεσαν σε λειτουργία την «δικαιοσύνη» τους, προκειμένου να μας εκφοβίσουν με διώξεις, δήθεν για παρακώλυση συγκοινωνιών, όπως έχουν πράξει και με το κίνημα «Δεν Πληρώνω».Και αυτό όταν τόσο εμείς όσο και το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ανοίγουμε τις μπάρες για να περνάνε ελεύθερα τα αυτοκίνητα, μη παρεμποδίζοντας φυσικά κανένα.

Από την άλλη σε μια τακτική ελιγμού και για να κερδίσουν χρόνο τώρα που η τουριστική κίνηση (ποιος ωφελείται άραγε από τον τουρισμό; ο απλός πολίτης ;) είναι στο ζενίθ, μας καλούν σε δήθεν διάλογο. Σε διάλογο του στυλ «Σφάξε με αγά μου να αγιάσω».Θέλουν να διακόψουμε την απεργία τώρα που «πλήττεται» ο τουρισμός (δηλαδή το ξενοδοχειακό κεφάλαιο που φορολογείται όλως τυχαίως με 6,5% φ.π.α ) και από Σεπτέμβριο να μας τελειώσουν άνετα χωρίς να έχουν παράπλευρες απώλειες.

Τώρα λοιπόν που η κυβέρνηση αναδιπλώνεται και προσπαθεί να μας διασπάσει με εκφοβισμούς και απειλές είναι η κατάλληλη στιγμή στην οποία έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας αλλά και απέναντι στην κοινωνία να αντεπιτεθούμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα. Να εντείνουμε την αντιπαράθεση μας με αυτό το τερατούργημα της κοινοβουλευτική διδακτορίας που όχι μόνο παίρνει πίσω κεκτημένα δικαιώματα και κατακτήσεις ολόκληρου του 20ου αιώνα αλλά διαλύει τον κοινωνικό ιστό και οδηγεί το λαό και κυρίως τη νεολαία στην εξαθλίωση και στη φτώχεια, βορρά στια άγριες διαθέσεις του παγκοσμιοποιημένου πλέον κεφαλαίου που θα έρθει στη χώρα σαν Ευεργέτης και Μεσσίας( όπως οι επιφανείς Έλληνες εφοπλιστές) να επενδύσει σε μια κοινωνία με κινεζοποιημένο εργατικό δυναμικό αφού πρώτα με το Μεσοπρόθεσμο όλος ο δημόσιος πλούτος περάσει στα χέρια του.

Θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να συνειδητοποιήσουν ότι το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας προβληματίζεται έντονα για τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει η απεργία διαρκείας γι αυτό και θα επιστρατεύουν όλο τον κρατικό μηχανισμό τους. Σήμερα οι εισαγγελείς, αύριο οι δυνάμεις καταστολής. Φοβούνται ότι αν συνεχίσουμε την απεργία θα ενταχθούμε από Σεπτέμβριο και με τα άλλα κοινωνικά κινήματα και θα συμπαραταχθούμε και με άλλους εργατικούς κλάδους και θα τους κάνουμε να ψάχνουν για ελικόπτερα. Γι αυτό η συνέχιση της απεργίας είναι επιτακτική ανάγκη για μια νίκη του κλάδου μας. Μια νίκη που επί της ουσίας θα αποτελέσει νίκη ολόκληρου του εργατικού κινήματος αλλά και ολόκληρου του λαού. Εφαλτήριο για την ολοκληρωτική καταστροφή αυτού του σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος που ωφελεί τους λίγους και συνθλίβει τους πολλούς.


Ούτε βήμα πίσω, απεργία διαρκείας, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας! 


Πρωτοβουλία Αυτοαπασχολούμενων στα Ταξι από τα κάτω 
www.protaxi2011.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.