Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ελληνικό ποδόσφαιρο: Το πιό σύντομο ανέκδοτο… ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ…Όποιος αγοράσει έστω κι ένα εισιτήριο για ένα πουλημένο πρωτάθλημα,είναι μεγάλο κορόιδο



Το σκάνδαλο “των στημένων αγώνων” όπως θέλουν να το ονομάσουν οι κρατούντες και οι αθλητικές φυλλάδες, δεν είναι καθόλου “σκάνδαλο στημένων αγώνων” αλλά “σκάνδαλο ελληνικό ποδόσφαιρο”. Αυτό που προκύπτει απο τις υποκλοπές της ΕΥΠ δεν είναι μόνο και κυρίως η ύπαρξη ενός κυκλώματος που έστηνε παιχνίδια για να βγάζει λεφτά από το στοίχημα. Αυτά τα κυκλώματα υπάρχουν και σε άλλες χώρες, και στην ουσία δραστηριοποιούνται σε μικρές ή μεσαίες κατηγορίες, όπου το “λάδωμα” διαιτητών και παικτών είναι πιο εύκολο και πιό φτηνό, οπότε και το κέρδος πιό μεγάλο. Στην ουσία η παρέμβαση της UEFA απο όπου ξεκίνησε το όλο θέμα, στόχευε σε αυτό το κύκλωμα, και δεν υποψιαζόταν τι βρίσκεται απο πίσω.
Ως εδώ το θέμα περιορίζεται στον συνήθη εσωτερικό ανταγωνισμό (αλλά και συνεργασία ως ένα βαθμό) που συμβαίνει στον καπιταλισμό, μεταξύ “νόμιμης” και “παράνομης” κερδοφορίας, νόμιμου και παράνομου τζόγου.
Όμως το σκάνδαλο που ξεσπάει τώρα δεν περιορίζεται στην συνήθη πρακτική της στοιχηματικής-παράνομης κερδοφορίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μέσω αυτής, μια πρακτική της μαφίας, που είναι τόσο παλιά όσο σχεδόν κι ο καπιταλισμός. Εδώ δεν πρόκειται μόνο γι αυτό. Εδώ πρόκειται για κύκλωμα που κανόνιζε ποιός θα πάρει το πρωτάθλημα, ποιός θα βγεί Ευρώπη, ποιός θα υποβιβαστεί και ποιός θα ανέβει κατηγορία. ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Με πολύ απλούς νομικούς όρους, και χωρίς να παίρνω υπόψη μου καθόλου την ιδεολογική μου αντίθεση στον επαγγελματικό αθλητισμό, με τους όρους δηλαδή της ίδιας της καπιταλιστικής αγοράς, εδώ δεν πρόκειται για εξαπάτηση μόνο κάποιων στοιχηματικών εταιριών, αλλά για εξαπάτηση απο μια χούφτα καπιταλιστές, με την ανοχή του κράτους, και με συνένοχο την ΕΠΟ,  ολόκληρης της πελατειακής τους βάσης, ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΦΙΛΩΝ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ, ή ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ, ή ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΠΡΟΠΟ κλπ.
Γιατί αν το πρωτάθλημα είναι στημένο σε όλες τους τις παραμέτρους (πρωτάθλημα, Ευρώπη, υποβιβασμοί, άνοδοι) τότε μιλάμε για μαζική απάτη απέναντι σε ΟΛΟΥΣ όσους πληρώνουν εισiτήρια (διαρκείας και κανονικά), τηλεοπτικές συνδρομές στη ΝΟVA, ή σε όσους παίζουν στοίχημα, ΠΡΟΠΟ, ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ κλπ. Μιλάμε για ένα κοινό εκατομμυρίων ανθρώπων! Όλοι αυτοί έχουν νομικό δικαίωμα να ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω. Πρέπει λοιπόν για μια φορά όλοι οι οπαδοί να ξεπεράσουν τις ηλίθιες οπαδικές αντιπαλότητες και να κινηθούν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ νομικά κατά της ΕΠΟ, της Σούπερ-Λίγκα, της Football league και όλων των ΠΑΕ, της NOVA και του ΟΠΑΠ, ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ. Αν δεν το κάνουν, και πολύ περισσότερο αν συνεχίσουν να αγοράζουν απο ένα ληγμένο και αποδεδειγμένα αλλοιωμένο προϊόν, τότε συγνώμμη αλλά δεν είναι μόνο μαζόχες, είναι και ΜΑΛΑΚΕΣ. Απο την άλλη η πώληση ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ υπο οποιαδήποτε μορφή συνιστά ΑΔΙΚΗΜΑ που επισύρει ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΔΙΩΞΗ. Οπότε αν η εισαγγελέας δεν προχωρήσει σε αυτή τη δίωξη, οι ως τώρα διώξεις θα αποδειχτούν απλά επικοινωνιακά τρύκ.
Όσο για το ποιοί πρέπει να πάνε φυλακή, η απάντηση είναι ΟΛΟΙ, με πρώτους πρώτους τους “θεσμικούς” της ΕΠΟ της Διαιτησίας και των επαγγελματικών ενώσεων, ενώ για την μόνη λύση για όλα αυτά, η άποψή μου είναι να καταργηθεί ο επαγγελματικός αθλητισμός και να απαγορευτεί η επιχειρηματικότητα κάθε είδους στον αθλητισμό…Αλλά ως τότε ας πάνε τα λαμόγια φυλακή…Αρκετά φάγανε…Αν το ΠΑΣΟΚ δεν προχωρήσει (που δεν θα προχωρήσει, να είστε σίγουροι, θα τους εξαγοράσουν οι μεγαλοπαράγοντες, όπως έκαναν και με την προηγούμενη “παράγκα”) η επιλογή του να βγάλει το θέμα στη φόρα παραμονές μεσοπρόθεσμου, θα του γυρίσει μπούμεραγκ.
Γιάννης Κ.

2 σχόλια:

  1. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους και ας ξεπεράσουμε τον ανόητο οπαδισμό! Δεν είναι δυνατόν εμείς να σκοτωνόμαστε για το ψευτοποδόσφαιρο και κάποιοι να πλουτίζουν χοντρά, εκμεταλλευόμενοι το φανατισμό μας! Είναι χρέος όλων μας να βγάλουμε απ’ τη ζωή μας οτιδήποτε ψεύτικο και παρασιτικό, όπως είναι οι «επαγγελματίες» του ποδοσφαίρου και οι «επαγγελματίες» της πολιτικής…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν δεν υπάρχει Δημοκρατία και δεν λειτουργούν οι θεσμοί ... αυτά θα έχουμε πάντα ... Λαμόγια ... Διαφθορα και διαπολοκη παντου!
    Απλά αυτό ηταν το πιο ανώδυνο για τη Κυβερνηση ... και μας το πρόσφερε προ-Μνημονιακα - 2 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.