Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Συμπτώσεις…


του Χάρη Αλεξάνδρου


Με το ΔΝΤ να εκβιάζει λέγοντας ότι δεν θα δώσει την πέμπτη δόση του δανείου και την Τρόικα να επιμένει να απαιτεί τη συναίνεση όλων των κομμάτων στην οικονομική πολιτική που οδηγεί τη χώρα στην άβυσσο, είχαμε δυο ανεπιτυχείς προσπάθειες, μία από τον πρωθυπουργό και μία από τον πρόεδρο της δημοκρατίας ώστε να επιτευχθεί η υποταγή όλου του πολιτικού κόσμου.

Καθώς οι ηγέτες των ελληνικών κομμάτων βρισκόντουσαν στο προεδρικό μέγαρο με τον πρόεδρο της δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό να ζητούν την συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στους απεχθείς όρους ενός νέου μνημονίου, σαν από ειρωνεία ήρθε η παρακάτω είδηση:
Ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινής Φερνάντο ντε λα Ρούα μαζί με  άλλα επτά πρόσωπα, τον πρώην υπουργό Εργασίας Αλμπέρτο Φλαμαρίκε, πέντε πρώην γερουσιαστές και έναν υπάλληλο της Γερουσίας, θα δικαστεί στις 22 Νοεμβρίου για διαφθορά. Κατηγορείται από τον μετανοημένο Μάριο Ποντακουάρτο, υψηλόβαθμο υπάλληλο του Κοινοβουλίου, ότι κατέβαλε πέντε εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες προκειμένου να εγκριθεί από τη Γερουσία η μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας το 2000. Η μεταρρύθμιση αυτή  ήταν ένας από τους όρους που είχε θέσει στην Αργεντινή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αποδέσμευση ενός δανείου.
Η είδηση αυτή φέρνει στη μνήμη και την πτώση της κυβέρνησης του Φερνάντο ντε λα Ρούα στην Αργεντινή.Στις 19 Δεκεμβρίου 2001 ο πρόεδρος της Αργεντινής, εν μέσω λαϊκής εξέγερσης που πνίγηκε στο αίμα, παραιτήθηκε με διάγγελμα σε εθνικό δίκτυο, όταν έγινε γνωστό ότι οι περονιστές απέρριψαν πρότασή του για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότηταςΚαι λίγο αργότερα αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο, για να αποφύγει την οργή των πολιτών, έχοντας, όμως, προηγουμένως χρεοκοπήσει τη χώρα.
Ίσως και ο κ. Παπανδρέου έφερνε στην μνήμη του αυτά τα γεγονότα της Αργεντινής τότε που  έλεγε ότι αν η κυβέρνησή του αποτύχει θα τους πάρουν με τις πέτρες.
Με βεβαιωμένη πλέον την αποτυχία της κυβέρνησης που επέλεξε να περιφρονήσει τον λαό, να εξυπηρετήσει, ως είθισται, τους έχοντες και να ακολουθήσει δουλικά τις επιταγές της τρόϊκας υποθηκεύοντας την χώρα η ώρα αυτή φαίνεται να πλησιάζει.
Η οργή των πολιτών που βγαίνουν πια καθημερινώς στους δρόμους και της πλατείες δεν αφήνει αμφιβολίες. Αλώβητα δεν πρόκειται να μείνουν ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης αν δεν ανταποκριθούν και αυτά στα καλέσματα των πολιτών.Απο το inprecor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.