Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΜΠΛΟΚΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ, ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ!


Από το "ΟΧΙ ΧΥΤΑ"

  
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/3/2011 ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ
Ζούμε σε μια εποχή γεμάτη κοινωνικούς αγώνες. Η οικονομική κατοχή που βιώνουμε αυτήν την περίοδο έχει φέρει το λαό σε κατάσταση κοινωνικής έκρηξης. η έκρηξη όμως για την οποία συζητούμε σήμερα έχει να κάνει με τους πολιτικούς και τους εργολάβους που για τα κομματικά και τα οικονομικά τους συμφέροντα , στήνουν χορό πάνω στις πλάτες μας. Τρανό παράδειγμα της εποχής μας είναι η καινούργια μπίζνα που λέγεται διαχείριση απορριμμάτων. Τρείς περιοχές Λευκίμμη, Γραμματικό και Κερατέα είναι οι σύγχρονες κραυγές αγωνίας που αντιδρούν έντονα ενάντια στο εργολαβικό συμφέρον.
Το εργολαβικό συμφέρον στο...
 θέμα των ΧΥΤΑ συνοψίζεται στις εξής παραμέτρους :
1 ) Στημένοι διαγωνισμοί με τις ευλογίες του κράτους
2 ) Κέρδος απ΄την υπερχρηματοδότηση του κράτους
3 ) Κέρδος απ΄τη συνεχή διαχείριση αποριμμάτων
Το πρόβλημα των απορριμμάτων είναι διαρκές . Ετσι ο εργολάβος '' με το αζημίωτο '' φροντίζει να απαλλάξει την κυβέρνηση απ΄ το φορτίο αυτό χρηματίζοντας την για τις διευκολύνσεις υπέρ του . Έτσι το κρατικό και το εργολαβικό συμφέρον ταυτίζονται . Το κοινό αυτό συμφέρον έρχεται σε σύγκρουση με τους κατοίκους των 3 αυτών περιοχών , οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να δουν το περιβάλλον τους και κυρίως την αξιοπρέπεια τους να ξεφτιλίζεται και να ισοπεδώνεται απ΄ το εργολαβικό συμφέρον .
Έτσι η κοινοπραξία κράτους - εργολάβων αναλαμβάνει να κάμψει τις αντιστάσεις αυτές προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατά το μέγιστο οι μηχανορραφίες τους . Το οπλοστάσιο τους συνίσταται στην κομματική ολιγαρχλια , τα ΜΜΕ , την καταστολή , τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης και τα ασύστολα ψεύδη . Επιγραμματικά οι τρόποι με τους οποίους προσπαθούν να κάμψουν τις αντιστάσεις των κοινωνιών είναι οι εξής :
1) Ψήφιση νόμων και σχεδιασμών χωρίς ενημέρωση και κοινωνική συναίνεση .
2) Στήσιμο δικαστηρίων ( ΣτΕ, '' καραμέλα '' δημοσίου συμφέροντος κλπ ) .
3) Καταστολή , συλλήψεις με ψευδείς κακουργηματικές κατηγορίες , υπέρμετρη χρήση βίας , ακόμα και σε σημείο φόνου ( Λευκ'ιμμη ) .
4) Φίμωση και συκοφάντηση απ΄ τα ΜΜΕ με στόχο την κοινωνική καταδίκη και απομόνωση του αγώνα και των αγωνιζομένων .
5) Δημαγωγία και αποπροσανατολισμός με ψεύδη και παραπληροφόρηση .
6) Κώφωση σε κάθε εναλλακτική λύση που δε συμφέρει τον εργολάβο .
Ο πολίτης βλέποντας έναν εχθρό ισχυρό με μεγάλο έλεγχο στους μηχανισμούς τους οποίους μέχρι τώρα νόμιζε δημοκρατικούς και ανεξάρτητους βάλλεται αδυσώπητα . Χάνει την εμπιστοσύνη του σε κάθε μέσο που το δημοκρατικό πολίτευμα υποτίθεται ότι του προσφέρει . Η αυτοοργάνωση και άμυνα των πολιτών απέναντι στο συμφέρον είναι μονόδρομος . Έτσι οι πολίτες προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν στους εξής τομείς :
1) Διαρκής , έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση με συγκεντρώσεις ομιλίες ιστολόγια και εκτεταμένη χρήση του διαδίκτυου .
2) Δικαστικές προσφυγές εντός , αλλά και εκτός Ελλάδος .
3) Συγκρότηση επιτροπής αγώνα ανεξάρτητης απ΄ τη δημοτική αρχή .
4) Δημιουργία αντικαταστολής και αντίστασης ( μπλόκα , διαδηλώσεις , πορείες κλπ ) .
5) Κοινωνική συμμαχία και επικοινωνιακά ανοίγματα με τους υπόλοιπους πολίτες κοινωνικούς φορείς ή κοινωνικές ομάδες .
6) Αντιπροτάσεις με επιστημονικά κριτήρια και οικονομοτεχνικές μελέτες .
7) Αυτονομία , προώθηση και λήψη των αποφάσεων απ΄ τους ίδιους τους κατοίκους στο συγκεκριμένο θέμα .
Με τα λίγα αυτά λόγια χαιρετίζουμε και σηματοδοτούμε την έναρξη της συζήτησης ώντας σίγουροι ότι θα φέρει γόνιμα και σημαντικά αποτελέσματα . Αποτελέσματα και ιδέες που θα βοηθήσουν στο συντονισμό , τη βελτιστοποίηση και την επέκταση της δράσης των αγώνων ενάντια στον κοινό εχθρό και το οπλοστάσιο του , Επίσης είναι σημαντικό να συζητήσουμε και να εξάγουμε αποτελέσματα για τις δυσκολίες και δυσχέρειες , εσωτερικές και εξωτερικές του αγώνα και πως αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν .
Αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική νίκη .
- ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
- ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.