Πριν από λίγες βδομάδες, ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, ξιφουλκούσε εναντίον της «Ζήμενς», ζητούσε για λογαριασμό του δημοσίου αποζημιώσεις για τη «συνεργασία» της μίζας με την πολυεθνική και έλεγε δημαγωγικά ότι, ανεξάρτητα από το πόρισμα της εξεταστικής, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να πάρει από το γερμανικό μεγαθήριο πληροφορίες για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο. Η «Ζήμενς», βέβαια, λακωνικότατα απάντησε τότε ότι αποζημιώσεις και στοιχεία δεν πρόκειται να δώσει και ότι ήρθε η ώρα το δημόσιο να «αφήσει πίσω τα παλιά» και να επανέλθει στις μπίζνες μαζί της. Ετσι και έγινε. Για του λόγου το αληθές, ο Χ. Παμπούκης βρέθηκε την περασμένη βδομάδα στο Βερολίνο για να συζητήσει με την πολυεθνική «τις εκκρεμότητες στις σχέσεις του Ελληνικού Δημοσίου, οι οποίες αφορούν τόσο τις υποθέσεις διαφθοράς που βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση, όσο και τις συμβάσεις που "τρέχουν", αλλά καθυστερούν, με αποτέλεσμα να καθυστερεί αντίστοιχα η παράδοση έργων όπως, π.χ., η γραμμή του μετρό προς το Ελληνικό».
Η συνάντηση έγινε με τον αντιπρόεδρο της γερμανικής εταιρείας, Πέτερ Σολμσέν, και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «στην τρέχουσα συγκυρία, δεν μπορεί να συνεχίζεται η αποτελμάτωση δημοσίων έργων, ανεξάρτητα από τους "παλιούς λογαριασμούς" μεταξύ των δύο πλευρών». Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν στο ακέραιο το ΚΚΕ, που προειδοποιούσε ότι οι επιτροπές της Βουλής μοναδικό στόχο είχαν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της αυτοκάθαρσης του συστήματος, το οποίο είναι αναπόφευκτα βουτηγμένο στη διαπλοκή με τις πολυεθνικές, αφού τα δικά τους συμφέροντα υπηρετεί. Και επειδή το αστείο με την κάθαρση παρατράβηξε, η κυβέρνηση επανέρχεται εκεί απ' όπου ξεκίνησε, στις μπίζνες δηλαδή με την πολυεθνική, την οποία προσπαθεί να καθάρει με επιτροπές και επιστολές, που ένα μόνο στόχο έχουν: Να ξεγελάσουν το λαό και να κρύψουν τη σύμφυτη στον καπιταλισμό συνδιαλλαγή ανάμεσα στο κεφάλαιο και τα κόμματά του.***
Την ώρα που η κυβέρνηση ισοπεδώνει ό,τι έχει μείνει όρθιο από τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και βουλιάζει το λαό βαθιά στη φτώχεια και την εξαθλίωση στο όνομα δήθεν της κρίσης του χρέους, την ίδια ώρα ανοίγει πιο πολύ τους κρουνούς των κρατικών ταμείων προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Θα περιοριστούμε σε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα των τελευταίων 24ώρων. Σαν να μην έφταναν τα πακέτα στήριξης ύψους 82 δισ. που έχει δώσει προς τις τράπεζες, ετοιμάζεται να τους δώσει φρέσκο χρήμα στο όνομα της κάλυψης των αναγκών ρευστότητας. Με τροπολογία που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή δίνεται η δυνατότητα στην Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) «να παρέχει στήριξη για αντιμετώπιση προσωρινών προβλημάτων ρευστότητας σε φερέγγυα πιστωτικά ιδρύματα». Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση σχεδιάζει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ιρλανδίας και να διοχετεύσει «ρευστότητα» απευθείας στις τράπεζες μέσω της ΤτΕ. Την ίδια στιγμή, σαν να μην έφτανε η πρόσφατη μείωση των φορολογικών συντελεστών στις ΑΕ και ΕΠΕ από το 24% στο 20%, η κυβέρνηση προχωρά σε ένα ακόμα γενναίο δώρο προς τις μεγάλες επιχειρήσεις. Τους παρέχει ουσιαστικά φορολογική ασυλία καθώς εκχωρεί τον τακτικό φορολογικό έλεγχο σε ιδιωτικές εταιρείες! Αυτές θα χορηγούν ετήσιο φορολογικό πιστοποιητικό σε ΑΕ και ΕΠΕ και αν δε σημειώσουν κάποια παρατήρηση τότε δε θα ελέγχονται οι εταιρείες αυτές από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών! Εδώ είναι το «Γιάννης κερνά Γιάννης πίνει», δηλαδή καπιταλιστής θα ελέγχει καπιταλιστή.
Το αποτέλεσμα, βέβαια, από μια τέτοια ρύθμιση είναι εντελώς προβλέψιμο...ΠΗΓΗ Τάσος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.