Σαν σήμερα λοιπόν οι Ναζί ξεκίνησαν να στέλνουν Εβραίους στο Άουσβιτς στη Πολωνία. Και πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση που διεξάγεται στην “δημόσια σφαίρα” -που αποτελείται από τις εταιρίες “ενημέρωσης”, με άδεια πρόσβασης σε κοινωνικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες. Η “συζήτηση” που ξεκινάει από τους τηλεοπτικούς διαφημιστές  των θεσμικών νεοναζί της κυβέρνησης, ξεκινάει από την αποδοχή της πλέον φρικτής “ιδέας” στην ανθρώπινη ιστορία -μαζί με την ατομική βόμβα-. Ξεκινάει δηλαδή από την αποδοχή ότι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι “απαραίτητα” και “χρήσιμα”. Ακόμα περισσότερο ναζιστικής κατεύθυνσης είναι η εκλογίκευση της απόφασης για την κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης από τις εταιρίες “ενημέρωσης”, που απλά σιγοντάρουν την επίσημη κυβερνητική γραμμή -η οποία με τη σειρά της είναι μεταφορά των οικονομικών συμφερόντων των κατασκευαστικών εταιριών και των εταιριών ασφάλειας και εξαίρεσης στη σφαίρα του κυρίαρχου πολιτικού λόγου-.
Γιατί τι άλλο είναι, πέρα από ναζιστικό, το επιχείρημα ότι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι “χρήσιμα” για την “προφύλαξη” της κοινωνίας από μολυσματικές ασθένειες; (Χρυσοχοίδης απόψε σε δηλώσεις του στα κανάλια).

Γιατί τι άλλο είναι, πέρα από ναζιστικό, το επιχείρημα ότι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι “χρήσιμα” ως αποθήκες ανθρώπων που βρίσκονται υπό καθεστώς εξαίρεσης, χωρίς χαρτιά, που ενώ δεν θέλουμε να υπάρχουν…υπάρχουν;
Φυσικά το επικοινωνιακό κολπάκι του να ξεκινάει μια “συζήτηση” με την παραδοχή του αδιανόητου ως αυταπόδεικτα αναγκαίου είναι παλιό. Τόσο παλιό όσο ο ρατσισμός επί αποικιοκρατίας και η τελική λύση των φούρνων.
Στο ίδιο παιχνίδι και οι διάφοροι “τοπικοί φορείς”, δηλαδή οι διάφοροι δημαρχαίοι οι οποίοι φωνάζουν πως δεν είναι ρατσιστές την ίδια στιγμή που το κύριο μέλημα τους είναι το αν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης έχουν τις επαρκείς οικονομοτεχνικές μελέτες.
Και όμως κύριοι δήμαρχοι. Οι οικονομοτεχνικές μελέτες δεν θα αργήσουν όπως δεν άργησαν οι υπολογιστικές μηχανές που προμήθευσε η IBM στους Ναζί για τα logistics των κρεμματόριων. Θα μείνετε όλοι ευχαριστημένοι και να είστε σίγουροι πως όταν θα έρθουν οι ιδιωτικές εταιρίες που θα δώσουν θέσεις εργασίας ανθρωποφυλάκων και λοιπού προσωπικού, φυσικά θα μπορέσετε να βολέψετε και από κανένα δικό σας. Γιατί στην Ελλάδα ζούμε ρε γαμώτο.
Άραγε οι δήμαρχοι για τους λιγνίτες της Κοζάνης και τη ΔΕΗ, για τους νεκρούς στα ορυχεία και τη μόλυνση του περιβάλλοντος, είχαν ζητήσει μελέτη; (όπως πολύ σωστά επεσήμανε φίλος στο twitter)
Άλλου όμως είναι το κύριο παιχνίδι. Αλλού βρίσκεται και το ζουμί αλλά πάνω από όλα ο τζίρος.
Βρίσκεται στις κατασκευαστικές εταιρίες που θα διαχειριστούν τα λεφτά, στις εταιρίες παροχής διοικητικών υπηρεσιών και στις εταιρίες παροχής προσωπικού. Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαία η συζήτηση που έχει ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο και μετά για τις άθλιες συνθήκες φύλαξης στις ελληνικές φυλακές. Αλλού κάποιοι περιμένουν να χτίσουν φυλακές και άλλοι περιμένουν να περιφράξουν με φρέσκο συρματόπλεγμα τα στρατόπεδα.
Νεοφιλελευθερισμό έχουμε και η βιομηχανία των φυλακών, της κατασκευής ενόχων και τις διαχείρησης των φυλακισμένων στις ΗΠΑ έχει τζίρο γύρω στα 5 δις. δολάρια. Το δόγμα ήρθε και εδώ προ πολλού με τους Ολυμπιακούς και τις μίζες για τα συστήματα ασφάλειας. Ποιος πληρώνει σε κάθε περίπτωση; Εμείς. Ποιους; Τις εταιρίες. “Ανάπτυξη”.
Εκεί το λόμπι της συγκεκριμένης βιομηχανίας περνάει νόμους για αυστηρότερες ποινές και άρα μακροχρόνιες καταδίκες σε ιδιωτικές φυλακές που χρεώνουν 200 δολάρια τη βραδιά ανά κρατούμενο. Η αναδιάρθρωση της καπιταλιστικής παραγωγής(κρίση) δημιουργεί καινούργιους περιττούς εργάτες,εργαζόμενους και μετανάστες εργάτες-εργαζόμενους. Όλοι αυτοί κάπως πρέπει να ελέγχουν και να βγει κέρδος.
Φυσικά ο πολιτικά κερδισμένος από όλα αυτά είναι ο χώρος της λαικίστικης δεξιάς-ακροδεξιάς αλλά και οι νεοναζί όπως η Χρυσή Αυγή. Όταν λοιπόν ο λόγος της Χρυσής Αυγής είναι ο επίσημος λόγος της κυβέρνησης και της “δημόσιας σφαίρας” μην απορούμε γιατί ανεβαίνουν τα ποσοστά των νεοναζιστών.
Όταν οι εκπρόσωποι του κράτους όπως ο Χρυσοχοίδης και ο Σγουρός λένε σε δηλώσεις ότι υπάρχει ένας “ιδιότυπος ρατσισμός του μακριά απο μένα το πρόβλημα” όχι μόνο λένε εν μέρη την αλήθεια αλλά δημιουργούν και τις προυποθέσεις να γίνεται μισητός και “συστημικός” όποιος μιλάει για ρατσισμό εξισώνοντας τον με διάφορους υπουργούς των μνημονίων. Γιατί άλλωστε εδώ και χρόνια η ακροδεξιά και οι νεοναζί μιλάνε για “επαγγελματίες αντιρατσιστές” “θολοκουλτουριαρέους” κτλ;
Απλά είναι τα πράγματα.
Όταν τα αδιαπραγμάτευτα γίνονται αντικείμενο συζήτησης, τότε το αδιανόητο μπορεί και να φαντάζει ως καλή ιδέα.
Κέρδος,πολιτική αλητεία και δημαγωγία, φασιστικές αντιλήψεις και νεοναζί παρατρεχάμενοι των κεντρικών κατασταλτικών μηχανισμών.
Εξάλλου πολλοί “συμπολίτες μας νοικοκυραίοι” μπορεί να θέλουν τους “αυθεντικούς” νεοναζί. Το αυθεντικό μπορεί να είναι και καλύτερο από το “μαϊμού”.  Στη Δημοκρατίας της Βαιμάρης, σοσιαλδημοκράτες και λοιποί το κατάλαβαν όταν ήταν πολύ αργά πλέον.
Εδώ μπορεί ένα Δ Ράιχ με ασπίδα και γαλανόλευκη μπορεί να φαντάζει μακρινό , αλλά ξεκινάμε μάλλον από το τέλος.
Καμιά συζήτηση για στρατόπεδα συγκέντρωσης. Κανένας διάλογος.
risinggalaxy

υ.γ   πριν από κάποιο καιρό είχα ανεβάσει στον Παραλληλογράφο το εξαιρετικά χρήσιμο βίντεο για την βιομηχανία κατασκευής ενόχων στην Αμερική:

Μετανάστες Προς Πώληση

 risinggalaxy.wordpress.com/