Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ο Γ. Καρατζαφέρης για καιροσκοπικούς λόγους κατέβηκε από το τρένο και είχε σημαντικές απώλειες, ενώ η κυβέρνηση του... μεγάλου συνασπισμού που απέμεινε «ξεγύμνωσε» πολιτικά τον Αντ. Σαμαρά
Χαριστική βολή κατά του Αντώνη Σαμαρά αποτέλεσε η κίνηση του Γιώργου Καρατζαφέρη να αποσύρει τον ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση Παπαδήμου, αφήνοντας τον πρόεδρο της ΝΔ... «αγκαλιά» με τον Γιώργο Παπανδρέουνα απομένουν μοναδικοί υποστηρικτές της κυβέρνησης! Πρόκειται γιασοβαρότατο πλήγμα που ξεγυμνώνει πολιτικά τον Αντ. Σαμαρά. Τον εμφανίζει από «ήρωα του αντιμνημονιακού αγώνα» όχι μόνο να προσχωρεί με την ουρά στα σκέλια στο «μνημονιακό» στρατόπεδο, υποκύπτοντας κατά κράτος σε όλες τις απαιτήσεις των υπαλλήλων της τρόικας, αλλά και να παραμένειμοναδικός σύμμαχος και υποστηρικτής του Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική αυτή!!!Ολέθριες θα είναι οι εκλογικές επιπτώσεις για τον αρχηγό της ΝΔ από την εικόνα αυτή, αν δεν κατορθώσει να την αλλάξει.
 
Καθαρά καιροσκοπικοί είναι οι λόγοι της κίνησης του Γ. Καρατζαφέρη. Πανικόβλητος, διαπίστωσε ότι η συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση μπορεί να εκπλήρωσε τον διακαή πόθο του αρχηγού του να φέρει το κόμμα του από το περιθώριο στην κεντρική πολιτική σκηνή, ως κυβερνητικού μάλιστα εταίρου και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είχε όμως βαρύτατο πολιτικό αντίτιμο.
Ακατάσχετη αιμορραγία δεκάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ προς την ακροδεξιά «Χρυσή Αυγή» έφερε η συμμετοχή του κόμματος του Γ. Καρατζαφέρη στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Σε δημοσκοπικό επίπεδο τελευταία, η «Χρυσή Αυγή» εμφανίζεται να ξεπερνά το όριο του 3% και να μπαίνει στο Κοινοβούλιο! Πρόκειται για... δεκαπλασιασμό (!) του ποσοστού της σε περίπτωση που επαληθευθούν οι δημοσκοπήσεις, δεδομένου ότι στις εκλογές του 2009 η «Χρυσή Αυγή» είχε πάρει μόλις το 0,29% των ψήφων. Βγαίνοντας από την κυβέρνηση, ο Γ. Καρατζαφέρης ελπίζει να ανακόψει αυτήν τη διαρροή και να επαναπατρίσει ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ.
Πλήγμα από ΠΑΣΟΚ δέχθηκε, επίσης, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Τόσο η παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας Γιάννη Κουτσούκου όσο και κυρίως η παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η οποία συνδέεται στενότατα πολιτικά με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Χρήστο Παπουτσή, προκάλεσαν πολύ μεγαλύτερη αναστάτωση από την παραίτηση των υπουργών του ΛΑΟΣ. Παπουτσής και Ξενογιαννακοπούλου διεκδικούν την εκπροσώπηση του«παπανδρεϊκού» στρατοπέδου και έτσι γεννιούνται απορίες ως προς τις προθέσεις και του τέως πρωθυπουργού απέναντι στον Λουκά Παπαδήμο.
Ρήγμα στον ΛΑΟΣ προκαλούν οι αρχικές, τουλάχιστον, δηλώσεις των Μάκη Βορίδη και Αδώνιδος Γεωργιάδη ότι αυτοί θα ψηφίσουν το νέο μνημόνιο. Αν, μάλιστα, επαληθευθούν οι πληροφορίες που ήθελαν το τελευταίο διάστημα υπουργούς προερχόμενους από τον ΛΑΟΣ να έχουν επαφές με «μνημονιακούς» βουλευτές της ΝΔ, αλλά και με την Ντόρα Μπακογιάννη, ενδέχεται να υπάρξει ακόμη και κομματική αποκρυστάλλωση αυτών των διαφωνιών.
Θα περάσει στη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση, το νέο μνημόνιο με τους καταστροφικούς για εκατομμύρια Ελληνες όρους, έστω και αν λίγες δεκάδες βουλευτές, προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, τον ΛΑΟΣ και τη ΝΔ το καταψηφίσουν. Η μίνι πολιτική κρίση που προκλήθηκε και ενδεχομένως να διευρυνθεί τις επόμενες μέρες δεν δημιουργεί ρεύμα αντίστασης ικανό να αποτρέψει την ψήφιση των ολέθριων μέτρων. Η κυβέρνηση ταλαντευόταν αν θα έπρεπε να μεταθέσει για τη Δευτέρα αντί της Κυριακής το απόγευμα την ψήφιση στη Βουλή της νέας δανειακής σύμβασης, φοβούμενη μήπως η συρροή μεγάλου πλήθους διαδηλωτών την Κυριακή επηρεάσει την ψήφο των βουλευτών.
Εκλογές δεν θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα στο αμέσως προσεχές διάστημα. Εκτός από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Καρατζαφέρη, που δεν τις θέλουν με τίποτα, τώρα δεν έχει κανένα λόγο να τις θέλει ούτε ο Αντώνης Σαμαράς. Μετά την υπερψήφιση εκ μέρους του επαχθέστατου νέου μνημονίου, αναμένεται εκ νέου πτώση των δημοσκοπικών ποσοστών της ΝΔ.
Ούτε η Γερμανία θέλει εκλογές στην Ελλάδα. Τώρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, έχουν ποσοστό 78% στις εκλογές του 2009. Το ποσοστό τους θα πέσει στο 50% ή λιγότερο αν γίνουν άμεσα εκλογές, στενεύοντας δραστικά τη δημοκρατική βάση νομιμοποίησηςμετεκλογικής συνεργασίας τους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαστούν για κάτι τέτοιο.
* Δημοσιεύτηκε στο «Έθνος της Κυριακής» (12/2/2012).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.