Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ



 
Σχόλιο  για την κωμικοτραγική εικόνα του πολιτικού κατεστημένου…
Όπως φαίνεται είναι τόσα πολλά τα αντικρουόμενα συμφέροντα μεταξύ των δωσίλογων, αυτών που ξέρουν μόνο να κάθονται κλαρίνο στους εκβιασμούς της συμμορίας Μερκοζύ και του ΔΝΤ, ώστε οι ηγεσίες του δικομματισμού χρειάστηκαν αρκετά 24ωρα να συμφωνήσουν στο πρόσωπο που θα διαδραματίσει το θλιβερό ρόλο του πρωθυπουργού μιας εξίσου θλιβερής κυβέρνησης "εθνικής ενότητας", η οποία καλείται να επικυρώσει τη νέα αποικιοκρατική δανειακή σύμβαση.
  Ενώ, λοιπόν, το φάσμα της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας πλησιάζει, κι ενώ ο λαός έχει ήδη πτωχεύσει προ πολλού, το καθεστώς συνεχίζει να πιπιλίζει την καραμέλλα της "ανάγκης να τα βρούμε μεταξύ μας για να μην χρεοκοπήσουμε", με έναν κενό τρόπο, όσο κενό είναι το βλέμμα του αποχωρούντος πρωθυπουργού. Απέναντι σε μια τόσο κωμικοτραγική κατάσταση, που η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί με κατάπληξη και οργή, τα λόγια περιττεύουν.  Για να σχολιάσουμε, ωστόσο, τις αναζητήσεις του πνέοντος τα λοίσθια κατεστημένου, θα προτείναμε στην σημερινή προσωρινή κυβέρνηση να εξετάσει σοβαρά, αντί της προβληματικής πρωθυπουργίας του Λουκά (Παπαδήμου), εκείνη του Λουκά-νικου (των αγανακτισμένων του Συντάγματος). Διότι ο Λουκάνικος έχει πράγματι την απαιτούμενη διεθνή φήμη και κύρος –χωρίς να είναι μέλος διεθνών αντιλαϊκών Λεσχών-, παραμένει σαφώς υπερκομματικός, ενώ έχει αποδείξει εμπράκτως τα δημοκρατικά και φιλολαϊκά του αισθήματα. Να σημειωθεί επίσης ότι ο Λουκάνικος ΔΕΝ λαδώνεται! Άλλωστε ο κύριος Σαμαράς, στον δρόμο προς την πολιτική του αυτοκτονία, δήλωσε ήδη ότι, "για τη σωτηρία της χώρας", θα ήταν έτοιμος να αποδεχθεί όποιο όνομα του υποδείξει ο κυβερνητικός συνασπισμός.

[Του Γιάννη Παπαμιχαήλ, καθηγητή του Παντείου, μέλους της Πολιτικής Επιτροπής του ΕΠΑΜ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.