Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Και πάλι ΟΧΙ στο χαράτσι της ΔΕΗ 5 λόγοι και 5 προοπτικές


                    από τα βουνά της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου  
 Ο αγώνας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ φτάνει σε ένα κρίσιμο σημείο.
Παρόλο που τα κόμματα, που επίσημα το καταγγέλλουν, δεν πήραν στην ουσία καμιά πρωτοβουλία για την οργάνωση της λαϊκής αντίδρασης, αυτή φουντώνει στα χωριά και τις πόλεις της χώρας, στις γειτονιές και στις παρέες, δημιουργώντας νέες, αυτόνομες, γνήσια λαϊκές νησίδες αντίστασης στην εξαθλίωση και στην κατοχή.

 Η κυβέρνηση και τα τσιράκια της αρχίζουν τις μανούβρες:
 Θα παρθούν μέτρα (του χρόνου!) για τις ευπαθείς ομάδες...  Θα διευκολύνει με δώσεις.... Θα γίνουν διορθώσεις..... Οι τζαμπατζήδες κάνουν κακό στην χώρα... Να πληρώσουν οι έχοντες (σιγά!)..... Πληρώστε και βλέπουμε!
  Ο κόσμος όμως ξέρει, παρά την προσπάθεια των καναλιών και των κομμάτων, ότι κανείς δεν πρέπει να πληρώσει. Ο διαχωρισμός μεταξύ αυτών που αδυνατούν να πληρώσουν και των υπολοίπων είναι μια ακόμα μορφή της γνωστής τακτικής των εξουσιαστών και των δωσιλόγων, να διαιρούν το λαό και να στρέφουν το ένα κομμάτι του εναντίον του άλλου.
 Κανείς δεν πρέπει να τους δώσει φράγκο! Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να αρνηθεί να πληρώσει, γιατί.......
1.  Τα χαράτσια που πληρώνουμε δεν πάνε σε μισθούς και συντάξεις, δεν πάνε σε σχολεία και νοσοκομεία. Πάνε κατευθείαν στην τσέπη των δανειστών.
2.   Όσο εξακολουθούμε και πληρώνουμε τόσο διευκολύνουμε η μάλλον υποχρεώνουμε και τους επόμενους που θα βγουν να το διατηρήσουν το χαράτσι! Αφού το πληρώνουν – σου λέει! Που να βρούμε αλλού λεφτά.
3.   Όσο εξακολουθούμε να πληρώνουμε θα βάζουν και καινούργια . Αφού τα σηκώνει ο οργανισμός μας! Το είπαν καθαρά όταν ρωτήθηκαν: - Μπορεί να πληρώσει άλλο ο Έλληνας; - Θα δούμε!!!  απάντησε ο υπουργός! Οικονόμου. Θέλετε να νομίσει ότι μπορούμε να πληρώσουμε κι άλλα;
4.   Όσο εξακολουθούμε να πληρώνουμε τόσο τους κρατάμε στην εξουσία. Τόσο τους δίνουμε την δυνατότητα να μην αφήσουν τίποτα όρθιο, να τα πουλήσουν όλα. Αν έχει απομείνει κάτι.
5.   Όσο πληρώνουμε τόσο σπρώχνουμε τη χώρα στην καταστροφή. Βοηθάμε να  μας ξεζουμίσουν, να μας εξαθλιώσουν, να μας αφαιρέσουν κάθε αξιοπρέπεια, να μην έχουμε τίποτα! Ένας λαός με σκυμμένο κεφάλι δεν έχει καμιά ελπίδα.
Η μάχη ενάντια στο χαράτσι είναι μια από τις πιο σημαντικές μάχες που ο λαός έχει να δώσει στους δύσκολους καιρούς που περνάμε και στους χειρότερους που έρχονται. Είναι μια μάχη αξιοπρέπειας πρώτα απ όλα. Μια μάχη για να μη γίνει νοικιάρης στο σπίτι του, για να μην κοιμούνται τα παιδιά του στις σχάρες του ηλεκτρικού, όπως σε άλλα “πολιτισμένα” κράτη! Είναι μια μάχη που την καταλαβαίνει σαν απαραίτητη.
 Ξέρει καλά ότι πρέπει να τη δώσει, γιατί........  
1)  Εάν ο λαός δεν πληρώσει, αποταμιεύει πολύτιμο κεφάλαιο για τις καταστροφικές μέρες που έρχονται. Πολύτιμο και για την προσωπική του επιβίωση και για την ανόρθωση της χώρας.


2)  Εάν ο λαός δεν πληρώσει, όποια κυβέρνηση και νάρθει μετά δεν θα τολμήσει να σκεφτεί να το διατηρήσει. Θα τρέξουν όλοι να υποσχεθούν την κατάργησή του πριν τις εκλογές. Ήδη άρχισαν να λένε για διευκολύνσεις!
3)  Εάν ο λαός δεν πληρώσει, θα βάλει τέρμα σε κάθε καινούργιο φόρο. Θα είναι μια τρανταχτή δήλωση: Ως Εδώ!
4)  Εάν ο λαός δεν πληρώσει, θα συντομεύσει κατά πολύ την παραμονή αυτής της συμμορίας στην εξουσία. Το μετρητό είναι το οξυγόνο τους. Τραβήξτε το σωλήνα! Κόψτε τον!!
5)  Εάν ο λαός δεν πληρώσει, εάν αντισταθεί και παλέψει, θα αποκτήσει πάλι αυτοπεποίθηση. Θα πάψει να είναι ένα τρομαγμένο και ζαλισμένο ζούδι, θα καταλάβει πως έχει δύναμη, πως μπορεί μόνος του να τα καταφέρει. Η αισιοδοξία αυτή είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο στην προσπάθεια για την ανόρθωση της χώρας και των ανθρώπων της.

 Εμπρός λοιπόν! Επιτροπές για τα χαράτσια παντού. Επιτροπές που θα δώσουν διέξοδο στους πολίτες. Επιτροπές! γιατί χωρίς την συμμετοχή και την αυτόνομη δράση των πολιτών κανείς δεν μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο. Εμπρός λοιπόν. Επιτροπές παντού. Επιτροπές που θα γίνουν  αφορμή για την  επαναθεμελίωση των ανθρώπινων σχέσεων και των κοινωνικών θεσμών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.