Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Εντυπωσιακή και επιβλητική η εμφάνιση του Δ. ΚΑΖΑΚΗ στο Δελτίο Ειδήσεων του ALTER.




 

 

 Γράφει ο Δημήτρης Κυπριώτης*

 

 

O Δημήτρης Καζάκης ήταν  προσκεκλημένος στο νυχτερινό δελτίο ειδήσεων του ALTER  με το Νίκο Χατζηνικολάου και όπως παραδέχθηκε στο τέλος ο οικοδεσπότης του δελτίου, η παρουσία του, αλλά και γενικά οι  τοποθετήσεις του, δημιούργησαν μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία θα επαναληφθεί για να δοθεί  ανάλογο  πολιτικό περιεχόμενο  και οικονομική αντιπαράθαση.

 

Ξέχωρα από τις  υποκειμενικές εκτιμήσεις που μπορεί ο καθένας να κάνει για τη συγκεκριμένη εμφάνιση του γνωστού σε όλη την Ελλάδα  οικονομολόγου- αναλυτή και στελέχους του Ενιαίου Παλαικού Μετώπου(ΕΠΑΜ), δε θα μπορούσε κανείς εύκολα να πει ότι ο Δ. Καζάκης δεν μίλησε με στοιχεία που κανείς από τους 4  συνομηλητές του δεν μπόρεσε να αντικρούσει.

 

 

Και αυτά τα στοιχεία  δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, γιατί είναι έγκυρα και  επίσημα. Η διαφορά όμως του Δ. Καζάκη  με άλλους οικονομολόγους  είναι, ότι κανείς άλλος  δεν τα έχει εκθέσει ποτέ προφορικά ή έγγραφα είτε από άγνοια; είτε από σκοπιμότητα.

 

Επί της ουσίας της συζητήσεως τώρα, παρά το γεγονός ότι ο "αντζέντης"  της τρόικας, οικονομικός αναλυτής του δελτίου κ. Κώνστας, προσπάθησε να εκνευρίσει, να προκαλέσει, να διακόψει και να κάνει ένα σωρό από τις γνωστές ασχημονιές του, τίποτα από τα επιδιοκόμενά του δεν μπόρεσε να επιτύχει, γιατί έκανε κάποια  βασικά και ασυγχώρητα  λάθη. 

 

Κατ΄αρχή θεώρησε ότι ο Δ. Καζάκης είναι μια από τις συνηθισμένες προσωπικότητες  που συνήθως έχει μάθει πως να αντιμετωπίζει, που στερείται μάλιστα  τηλεοπτικής εμπειρίας, άρα εύκολος αντίπαλος. Το κυριότερο όμως, επειδή δε φρόντισε να πληροφορηθεί ή  άργησε να πάρει είδηση, ότι ο Δ. Καζάκης μιλάει πάντοτε με αριθμούς που είναι  ηλεγμένοι και δημοσιοποιημένοι από  επίσημες αρχές, φάνηκε εντελώς γυμνός απέναντί του.

 

 

Επίσης αγνόησε; δεν ήξερε; ότι ο Δ. Καζάκης  ελέγχει σε απόλυτο βαθμό το λόγο και τη συμπεριφορά του, όχι μόνο  γιατί πατάει  σε στέρεες βάσεις, αλλά επειδή   έχει  το σπάνιο προσόν να μην εκνευρίζεται και να μεταφέρει τον εκνευρισμό πίσω από εκεί που εκπορεύεται. 'Οταν ο Δ. Κώνστας τα αντελήφθηκε όλα αυτά ήταν πλέον  πολύ αργά. Ο ίδιος  είχε εξουθενωθεί, με αποτέλεσμα τελικά να  χάσει τη μιλιά του.

 

 

Από την άλλη πλευρά η κυρία Κάτια Μακρή, η γνωστή και ως ''η φωνή του Μαξίμου'', που τώρα τελευταία προσπαθεί και αυτή  να αποδράσει από την εμετική στήριξη που παρείχε μέχρι πρότινος  στο καθεστώς, νόμιζε ότι έχοντας απέναντί της τον Δ. Καζάκη θα μπορούσε  να χειριστεί οικονομικά θέματα και  αναλύσεις, με τον τρόπο που χειρίζεται τα  ''παραπολιτικά''. Δυστυχώς για αυτήν ατύχησε και εκτέθηκε οκτρά.

 

Η υπέρμαχος της στήριξης του ευρώ, χωρίς να ξέρει και η ίδια το γιατί, νόμιζε ότι θα εγκλωβίσει τον Δ. Καζάκη σε αυτό το δίλημα και θα τον εκθέσει στον τηλεθεατή, μιας και ο κόσμος στην πλειοψηφία του τάσσεται προς το παρόν υπέρ του ευρώ, αφού τα κατοχικά ΜΜΕ  δεν μεταδίδουν τίποτα διαφορετικό. 

 

 

Έτσι δόθηκε μοναδική ευκαιρία στον Δ. Καζάκη να διατυπώσει καθαρά  την άποψή του για  επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, δίνοντας με τον τρόπο αυτόν  την ευκαιρία σε μεγάλο ακροατήριο, να ακούσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και μια διαφορετική άποψη και να βγάλει ανάλογα συμπεράσματα.

 

Ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Ακης Παυλόπουλος τήρησαν έξυπνη στάση και παρα τα ερωτηματικά τους σε κάποιες από τις θέσεις του Δ.Καζάκη, τουλάχιστον φρόντισαν να μην  εκτεθούν.

 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι, την ίδια ώρα που γινόταν η συζήτηση στον ALTER υπήρχε  η αναμετάδοση του ποδοσφαιρικού  αγώνα της Εθνικής Ελλάδος και η εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, σε άλλα κανάλια.

 

Παρά ταύτα όμως αν κρίνω από το πλήθος των τηλεφωνημάτων που δεχθήκα,  είμαι βεβαιος οτι η ακροαματικότητα στο 15 λεπτο της εμφάνησης του Δ. Καζάκη μάλλον  θα ήταν εντυπωσιακή.

*μελος της οργανωτικης επιτροπης του Ε.ΠΑ.Μ

4 σχόλια:

  1. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να βρεθείς σε ένα πάνελ με τέσσερις έμπειρους δημοσιογράφους απέναντι, οι δύο τουλάχιστον εκ των οποίων στοχεύουν στο να εξοντώσουν την εικόνα σου, να έχεις ελάχιστα τηλεοπτικά λεπτά για να εκφραστείς και να δέχεσαι καταιγισμό από διασταυρωμένες 'ερωτήσεις' και παρεμβάσεις σε κάθε σου λέξη. Και παρόλα αυτά να καταφέρεις να μην εκνευριστείς, να μην τους χαριστείς, να μην κάνεις υποχωρήσεις στο σκεπτικό σου και στο τέλος να κερδίσεις και την ουσία και τις εντυπώσεις.
    Ο Καζάκης τα κατάφερε!
    Κάθε φορά που απαντούσε και εξέθετε τον Κώνστα και την Μακρή, ο τηλεθεατής έπαιρνε και μιαν ανάσα ανακούφισης και ελπίδας. Ξεβρακώνοντας τους μνημονιακούς κλάψες του δήθεν μόνου εφικτού δρόμου, πέρασε το μήνυμα στις μάζες του Alter και είμαι βέβαιος πως έκανε πολύ καινούριο κόσμο να θέλει να ψαχτεί και πέρα από τα αναμασημένα μυθεύματα που του σερβίρουν καθημερινά οι αναμεταδότες του ψυχολογικού πολέμου.
    Προσωπικά, ένιωσα πολύ καλύτερα μετά το χτεσινό. Καζάκη σε ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΩΝΣΤΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΗ ΓΙΝΑΝ ΡΟΜΠΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ "ΕΚΤΕΘΟΥΝ".
    ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο για την ψυχραιμία του. Πρώτη φορά πανηγύριζα σαν παιδί όταν τους αποστόμωνε και τους ανάγκαζε να γίνονται ρόμπα έχοντας άγνοια πολλών πραγμάτων και να μένουν αμήχανη τα τελευταία λεπτά. Πρώτη φορά τους έβλεπα να περιμένουν βοήθεια απεγνωσμένα από άλλους συνεργάτες εκτός πάνελ να τους δώσουν πληροφορίες αν αυτά που έλεγε ήταν όντως σωστά. Με μια λέξη ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η παραδοχή ήρθε σήμερα το μεσημέρι στην ραδιοφωνική εκπομπή του Χατζηνικολάου!!!
    Ο ίδιος ο Χατζηνικολάου,παραδέχτηκε ότι πρέπει να ακούγονται και άλλες γνώμες εκτός από τους "μνημονιακούς"...καρφώνοντας μάλλον τον...απεχθέστατο Κώνστα!
    Είπε ότι αν τον άφηναν να εκφράσει τη σκέψη του χωρίς διακοπές,θα είχε καταφέρει να δώσει πλήρη εικόνα των σκέψεών του!Γι'αυτό θα τον καλέσει ξανά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.