Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ – NA ENDLICH – Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ - ΑΤΗΕΝ IN DEUTSCHER HAND !



Αυτή την στιγμή το αρχικό και βασικό ¨πουλέν ¨ των μ.μ.ε, και όχι μόνο , της Γερμανίας , ο " Expert " , Λουκάς Παπαδήμος , στο ¨Προεδρικό Μέγαρο" . Στις 28 Απριλίου 1941 ο " Λαϊκός Παρατηρητής " ( όργανο του Ναζιστικού Κόμματος , "Voelkischer Beobachter " ) , είχε τίτλο :  
" Η ΑΘΗΝΑ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ " ( " ATHEN IN DEUTSCHER HAND " ).
Την ίδια ώρα , μόλις υψώθηκε η Γερμανική σημαία στην Ακρόπολη και ο λοχαγός Jacοby έστελνε για το γεγονός ¨περήφανο χαιρετισμό ¨ στον Χίτλερ , αυτοκτόνησε η Πηνελόπη Δέλτα  , προ – γιαγιά του Αντώνη Σαμαρά…
ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ – ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...

¨ΤΕΛΟΣ¨ - ΟΧΙ ΠΑΝΤΩΝ ! 

Ας διαβαστεί και το παρακάτω επίκαιρο άρθρο από τον
 EU -Observer

Οι Έλληνες χρηματοδοτούν την Γερμανία!

Σύμφωνα με όσα  ισχυρίζεται ένας οικονομολόγος της ING, η Γερμανία κέρδισε περίπου €9 δις από την κρίση της ευρωζώνης τα δυο τελευταία χρόνια.

«Για αρκετό διάστημα, η γερμανική οικονομία είναι από τους ελάχιστους κερδισμένους της κρίσης χρέους. Μάλιστα, η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να αποκτήσει χρηματοδότηση από τις αγορές σχεδόν δωρεάν», λέει ο Carsten Brzeski της ING στο Βέλγιο.

Αντιθέτως, το κόστος δανεισμού της Ιταλίας τρομάζει, αφού τα δεκαετή ομόλογά της άγγιξαν επιτόκια της τάξης του 7%, κάτι που οι αγορές θεωρούν ως μη βιώσιμο.
Από την πλευρά της, η Γαλλία δανείζεται με 3%, που επίσης αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα.

Όπως λέει ο Brzeski, «Με την Ιταλία και τη Γαλλία να αρχίζουν να κινδυνεύουν, η γερμανική οικονομία άρχισε κι αυτή να χάνει την ισχύ της. Η τάση όμως των χρηματαγορών να ψάχνουν για ασφαλή καταφύγια, έχει φέρει απροσδόκητα έσοδα στη γερμανική κυβέρνηση». Η τάση αυτή, λέει, έχει φέρει τα σπρεντς της Γερμανίας σχεδόν στο μηδέν, από τότε που ξεκίνησε η κρίση.

Τα επιτόκια των διετών γερμανικών ομολόγων είναι σήμερα στο 0.3%, και των δεκαετών 1.7%. Τα εξάμηνα χαρτιά, που αποτελούν και τα πιο φτηνά, βρίσκονται στο 0.08%, από το 0.3% που ήταν πριν ένα μήνα.
Με την Γερμανία να ζει μια ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, και με τους διεθνείς επενδυτές να της προσφέρουν αφειδώς τα χρήματά τους, ο Brzeski υπολογίζει πως το Βερολίνο θα πρέπει να έχει ήδη ένα καθαρό κέρδος περίπου €9 δις από τις δημοπρασίες ομολόγων.

«Είναι πολύ ενδιαφέρον, το ότι το ποσό αυτό είναι ήδη μεγαλύτερο από την πρόσφατα ανακοινωθείσα φορολογική μείωση ύψους €8 δις που ανακοίνωσε το Βερολίνο για τα έτη 2013 και 2014. Όπως φαίνεται, οι Έλληνες είναι αυτοί που χρηματοδοτούν την φορολογική μεταρρύθμιση των Γερμανών», προσθέτει.

Και για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, €8 δις είναι το ποσό της δόσης που η Ελλάδα ελπίζει να εισπράξει αν τα πολιτικά της κόμματα συμφωνήσουν σε μια μεταβατική κυβέρνηση, και αν υπογράψουν πως δεσμεύονται να εφαρμόσουν τα προτεινόμενα μέτρα λιτότητας. Αυτό το ποσό ίσα που καλύπτει τις υποχρεώσεις της Αθήνας για τους επόμενους τρεις μήνες.

Από το : 
 ( όπου καλό θα ήταν να διαβαστούν και τα σχόλια που ακολούθησαν κάτω από το άρθρο ...) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.