Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Μπένι ο εμπνευστής των απολύσεωνthumb
Της Μιχαλούς
O Μπένι ο νέος Μεσσίας, αποδείχθηκε πιο λίγος και από τους λίγους. Ο αέρας της αλλαγής που έφερε ήταν ακόμη μια παρλαπίπα, ώστε να πέσουν στην φάκα τα θύματα,  τα φοβισμένα δημοσιοϋπαλληλικά ανθρωπάκια, για να έρθουν μετά να το δοξάζουν που έχουν δουλίτσα ακόμη κι αν φτάσουν να πληρώνονται με χαρτζιλίκια( όσοι την γλυτώσουν).
Τα συμπεράσματα αυτά βγαίνουν από τη νέα  έκθεση σοκ της ΓΣΕΕ η οποία επισημαίνει ότι θυσίες οι οποίες επιβάλλονται κυρίως στους μισθωτούς και συνταξιούχους δεν επέφεραν τη βελτίωση του επιπέδου ανταγωνιστικότητάς της ελληνικής οικονομίας αλλά την υποχώρηση της αγοραστικής δύναμης του μέσου μισθού στο έτος 2003, του κατώτερου μισθού σε επίπεδα πριν από το έτος 1984 και του επιπέδου ανεργίας στο έτος 1961.

Την τρόικα όμως δεν την ενδιαφέρει σε ποια χρονιά γυρνάμε οικονομικά αλλά τα νούμερα, τα έχουμε πει αυτά. Για αυτό ζητούν από το κράτος να κόψει το κράτος 20 δις από το κόστος του. Τουλάχιστον.
Έτσι λοιπόν ο δεινός  ο «ρήτορας» υπουργός οικονομικών, δεύτερος αντιπρόεδρος, Συνταγματολόγος,  άτυπος πρωθυπουργός και εμπνευστής του σχεδίου χρηματοδότησης από την Ελλάδα του δανείου που θα δώσει η Φινλανδία στην Ελλάδα , αποφασίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει μονάχα μέσω απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα λοιπόν με τους γρήγορους απλούς υπολογισμούς που έκανε το οικονομικό επιτελείο του, στη «δεξαμενή» από την οποία θα επιλεγεί το πλεονάζον προσωπικό για τη μισθωτή εφεδρεία  θα μπουν περί τις 200.000 υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα.  Οι πρώτες όμως απολύσεις – εργασιακή εφεδρεία θα  φθάσουν το 7%  του προσωπικού , δηλαδή σχεδόν 14.000 υπάλληλοι!!!!
Βέβαια τα τζιμάνια της Κυβέρνησης δεν έχουν σκεφθεί ότι κανείς μόνιμος υπάλληλος του Δημοσίου δε μπορεί να απολυθεί αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα. Αλλά και σε αυτό μάλλον θα αντιδράσουν σαρωτικά και θα λύσουν το πρόβλημα…Θα το καταργήσουν!http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.