Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ: Θέλουν να στείλουν Γερμανούς φοροεισπράκτορες στην Ελλάδα



ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ: Θέλουν να στείλουν Γερμανούς φοροεισπράκτορες στην Ελλάδα
Την απόσπαση δημοσίων υπαλλήλων από την ΕΕ στην Ελλάδα, προκειμένου αυτοί να συμβάλουν στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και στη βελτίωση της εισπρακτικής ικανότητας του ελληνικού κράτους, προτείνει ο γερμανός επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για την Ενέργεια, Γκίντερ Ετινγκερ.
Ο γερμανός επίτροπος υπογραμμίζει, σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα «Bild», ότι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης είναι να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα εξειδικευμένα στελέχη από τις άλλες χώρες της ΕΕ.
Σύμφωνα με «tovima», ο ίδιος εκτιμά ότι οι υπάλληλοι αυτοί, οι οποίοι θα αποσπασθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αγνοώντας ενδεχόμενες – κοινωνικές και πολιτικές – αντιστάσεις, θα βάλουν τέλος στην αδράνεια.

«Οποιος ζητεί αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να εκχωρεί για κάποιο διάστημα τις αρμοδιότητές του», υποστηρίζει.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, όπως αναφέρει το tovima.gr, στη συνέντευξή του ο Γκίντερ Ετινγκερ προτείνει επίσης οι υπερχρεωμένες χώρες να εκχωρούν την αρμοδιότητα κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού τους στην ΕΕ, ενώ σημειώνει πως μια τέτοια προοπτική θα απέτρεπε τη συσσώρευση χρέους και ελλειμμάτων.
Ο Ετινγκερ συμπληρώνει, τέλος, ότι θα πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών να «κυματίζουν μεσίστια» στα κτίρια της ΕΕ.
Από την άλλη, ο γερμανός επίτροπος τάσσεται κατά της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα της Αθήνας είναι η αδύναμη δημόσια διοίκηση που διαθέτει.
Οι ελληνικές αρχές δεν είναι σε θέση να εισπράξουν τους οφειλόμενους στο κράτος φόρους και να προωθήσουν την πώληση κρατικής περιουσίας, επισημαίνει.
ΠΗΓΗ: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.