Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Kούρεμα Δημοκρατίας προσεχως


 
Όσο κι αν πολλοί αποφευγουν να το σκέφτονται ο αυταρχισμός και ο εκφασισμός των λειτουργιών του κράτους είναι προ των πυλών, πιθανόν πολύ πιο άμεσα απ' όσο φανταζόμαστε.
Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται ο περιορισμός μέχρι και η απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο με γελοίες ρυθμισεις του τύπου "να ζητείται άδεια 5 μέρες πριν από την αστυνομία για να γίνει συλλαλητήριο" ή να "ζητείται η συνδρομή της αστυνομίας για την περιφρούρηση όπου χρειάζεται" κλπ. Αυτά δεν είναι σκέψεις μόνο των υπουργείων Δημόσιας τάξης ή της Αστυνομίας αλλά "προτασεις" φορέων όπως το ΕΒΕΑ και του πρέδρου του κ. Μίχαλου στο πλαίσιο δήθεν της σωτηριας του κέντρου της Αθήνας.

Ολη σχεδόν η πρωινή εκπομπή του MEGA ξοδεύτηκε σήμερα σε αυτό το θέμα με συζητήσεις "αρμοδίων" αλλά και δηλώσεις ιδιοκτητών καταστημάτων που έπαθαν ζημίες στις πρόσφατες διαδηλώσεις. Μέχρι τη χήρα του Ν.Ξυλούρη επιστράτευσαν για να πείσουν οτι πρέπεινα ληφθούν μέτρα. Το πλαίσιο βέβαια μέσα στο οποίο κινήθηκε όλη η συζήτηση ήταν το ότι "το κέντρο ερημώνει εξ'αιτίας των επεισοδίων"!
Δεν λένε όμως οτι εκτός του κέντρου της Αθήνας ερημώνουν όλα τα εμπορικά κέντρα όλων των συνοικιών αφού εξαφανίστηκε ακόμη και η μυρωδιά του χρήματος από τα χέρια των απλών ανθρωπων. Δεν λένε οτι ειδικά σε ότι αφορά το κέντρο της Αθήνας, αυτό έχει ερημώσει επειδή ο κόσμος δεν έχει χρήματα όχι μόνο για να ψωνίσει αλλά ουτε για βόλτα με το μετρό. Οσο για τις διαδηλώσεις είναι γελοίο να λέει κανείς οτι δημιουργούν φόβο. Ολοι θυμούνται-όσοι θέλουν- ότι το καλοκαίρι πριν την άγρια καταστολή από την αστυνομία των διαδηλώσεων στις 28-29 Ιουνίου οι επαγγελματίες έτριβαν τα χέρια τους για τις δεκάδες χιλιάδες κόσμου που μαζεύονταν κάθε μέρα στην πλατεία Συντάγματος.
Η αλήθεια όμως είναι οτι έφτασε η δύσκολη ώρα της άμεσης λήψης και εφαρμογής ακόμα πιο άγριων μέτρων λεηλασίας του όποιου εισοδηματος έχει απομείνει. Κι αυτό δεν μπορεί παρά να 'εχει πίσω του αντιδράσεις και μάλιστα άγριες όσο και τα μέτρα που θα ληφθούν. Οπότε η μόνη λύση γι αυτούς είναι ο όλο και μεγαλύτερος περιορισμός της ήδη κουτσουρεμένης Δημοκρατίας και ο εκφασισμός των νομοθετικών πλαισίων.
Η απαγόρευση και ο περιορισμός των συλλαλητηρίων είναι ήδη στο τραπέζι. Εκτός από το MEGA  άρθρα και "σκέψεις" ειδικών και αρμοδίων βρίσκουμε σε πολλές αστικές εφημερίδες κάθε μέρα.

Ειναι όλοφάνερο οτι αυτή η οικονομική πολιτική που πνίγει κάθε μέρα τη λαική οικογένεια προκαλώντας όχι ασφυξία αλλά πραγματική απελπισία ειναι εντελώς αδυνατον να εφαρμοστεί χωρίς να επιχειρηθεί να συνοδευτεί από σκληρά αυταρχικά μέτρα περιορισμού της εκφρασης του λαού, της διαμαρτυρίας και της οργης του.
Το τί θα κάνουν λοιπόν οι εμπνευστές και υποστηρικτές του μνημονίου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ το βλεπουμε ήδη ή μπορούμε να το φανταστούμε. Το σύστημα δείχνει τα δόντια του.
Η Ελλάδα ετοιμάζεται να φορέσει ρούχο αλλων εποχών γυριζοντας 40 και 50 χρόνια πίσω.
Αυτό που μένει να δούμε ειναι τα δικά μας αντανακλαστικά.
Πως θα απαντήσουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.